"Şemdinli Komisyonu görevini sürdürecek"

Ankara - AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, TBMM'de kurulan Şemdinli Araştırma Komisyonu'nun faaliyetlerini sona erdirmesini gerektirecek bir konu olmadığını söyledi.

Fatsa, parlamento muhabirleriyle sohbetinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, "dava başladığı için komisyona gerek kalmadığı" yönündeki sözlerini değerlendirdi.

Geçmişte, yargıya intikal etmiş konularda TBMM'de araştırma komisyonları kurulduğunu anımsatan Eyüp Fatsa, bunlara örnek olarak "Susurluk", "Uğur Mumcu" ve "Bahriye Üçok" komisyonlarını gösterdi. Fatsa, "Komisyon kendi çalışmalarını yapıyor. Geçmişteki uygulamalara bakarak, Komisyon'un kendi faaliyetlerini sona
erdirmesini gerektirecek bir konu olmadığı kanaatindeyim" dedi.

Reklam
Reklam

Fatsa, "Adalet Bakanı da bu konuda farklı düşünüyor" denilmesi üzerine, Şemdinli Araştırma Komisyonu ile ilgili olarak diğer partilerin de kendileri gibi, konuyla ilgili yapılabilecek muhtemel itirazları dikkate alarak çalışma yaptıklarını söyledi.

"Sadece sizin partinizden itiraz var, diğer partilerden yok" diyen gazeteciye Fatsa "Bizim partimizden de bir itiraz yok. İki arkadaşımızın farklı yorumu var. Ama bu yorumlarla alakalı da Anayasa Mahkemesi'nin kararı ve geçmişteki uygulamalar gayet açık ve nettir.

Bu ilk kez karşılaşılan bir olay değildir, geçmişte uygulamaları var. Sayın bakanlar herhalde geçmişteki uygulamaları ve Anayasa Mahkemesi'nin içtihadını gözardı etmişler veya görmemişler" karşılığını verdi.