Şemdinli'de 50 Yataklı Devlet Hastanesi Yapılıyor

Şemdinli ilçesinde yapımına başlanan 50 yataklı devlet hastanesinin 2013 yılında hizmete girmesi hedefleniyor.

Şemdinli ilçesinde yapımına başlanan 50 yataklı devlet hastanesinin 2013 yılında hizmete girmesi hedefleniyor.

Kaymakam Mesut Gençtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevcut hastanenin yetersiz gelmesi üzerine Sağlık Bakanlığı'nca projesi tamamlanarak ihalesi yapılan 50 Yataklı Şemdinli Devlet Hastanesi'nin Günyazı köy yolu üzerinde inşaatına başlandığını bildirdi.

Gençtürk, 4 katlı olarak yapılan hastanenin 2013 yılında hizmete girmesinin hedeflendiğini belirterek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Modern bir şekilde yapılacak hastanenin faaliyete geçmesiyle ilçedeki sağlık sorunlarının azalmış olacak. İlçemizden çok sayıda hasta Yüksekova, Hakkari ve Van'daki hastanelere gidiyor. Sağlık Bakanlığı'nın burada yeni doktor atamalarıyla bu hasta sevkinin azalmış olacak. Sınır bölgede bulunan Şemdinli önemli sağlık merkezlerinden biri olacaktır."

Muhabir: Mesut Varol

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz