Şemdinli’de Nevruz Kutlaması

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından organize edilen Nevruz kutlamaları renkli görüntülere...

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından organize edilen Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Pesan Deresi’nin kenarındaki boş alanda yapılan etkinliğe katılan kalabalık, tek tek üst aramasından geçirildi. BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve Adil Kurt ile Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu tarafından Nevruz ateşinin yakılmasıyla başlayan kutlamalarda ilk olarak BDP’li Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre bir konuşma yaptı.

Ardından konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, bugünün barış günü olduğunu söyledi. Canan, “Çok Nevruz Bayramı kutlandı şimdiye kadar fakat bu yıl yaşadığımız Nevruz çok farklıdır. Biz Kürtler çok bedeller ödedik. Kürdistan’ın ortasında bulunan Şemdinli çok ağır kayıplar vermiştir. Bugün güzel şeyler yaşanıyor. Artık devlet ve Abdullah Öcalan barışın sağlanması için müzakere ediyor. Güzel şeyler olacaktır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ise, tarihe bakıldığında Kürt halkının hep ileriye doğru gittiğini belirterek, “Çok ağır bedeller verdik fakat meyvesini de aldık. Bazıları, ‘Siz rüya görüyorsunuz’ diyor fakat Kürtler özgür olacak, Abdullah Öcalan da özgür olacak. Bazılarının uykusu kaçacaktır. Korkularından uykudan uyanacaklardır fakat fayda etmeyecek. Sayın Erdoğan birçok yerde bunu söylüyor. Zulüm sonsuza kadar sürmez. Doğru her yerde doğrudur. Doğru Ankara’da, Çanakkale’de, Diyarbakır’da ve Şemdinli’de doğrudur. Bu yılki Nevruz özgürlük Nevruz’udur. 90’lı yıllarda ne diyorduk, ‘Ya ölüm ya özgürlük.’ Şimdi ise diyoruz ki artık ölüm, kan ve gözyaşı olmasın. Yeni şiarımız sadece özgürlüktür. Herkesin gözü kulağı Sayın Öcalan’ın açıklamasındadır. Öcalan, ‘Herkes kendi toprağında, kendi zamanıyla, kendi tarihiyle özgür olarak yaşasın’ diyor. İmralı’da yapılan müzakerelerin temel konusu budur. Bizim güvencimiz ve inancımız halkımızdır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kutlamalar verilen konserlerle devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz