Şemdinli'de patlama: 1 ölü, 18 yaralı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 1 kişinin ölümü, 18 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamanın şiddeti, hava aydınlanınca ortaya çıktı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 1 kişinin ölümü, 18 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamanın şiddeti, hava aydınlanınca ortaya çıktı.

Dün akşam saat 17.00 sularında zırhlı polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatılmış, olayda Farıs Demircan (11) isimli çocuk hayatını kaybederken, 18 kişi de yaralanmıştı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte güvenlik güçleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Patlamanın olduğu bölgedeki birçok ev ve iş yeri hasar görürken, olayda kullanılan araçtan geriye ise demir yığınları kaldı. İlçe merkezine giriş çıkışlar kontrollü olarak sağlanırken, kepenkler de açılmadı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, patlamada ağır yaralanan Burhan Kaya ve İbrahim Demir’in ise hayati tehlikeyi atlatamadıkları ve hala yoğun bakımda oldukları öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA!

Hakkari Valiliği, Şemdinli'de meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ”Şemdinli ilçemizde saat 17:00 sularında düğün yapılan bir alanın çok yakınında polis aracının geçişi esnasında, bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu; düğüne katılan 11 yaşında masum bir çocuğumuz hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 18 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız askeri helikopterlerle uygun hastanelere sevk edilmektedir. Bu kanlı eylem, bölücü terör örgütünün faaliyetlerinde, güvenlik kuvvetleri ile sivil vatandaşlar arasında bir ayrım yapmadığını açıkça göstermektedir. Hayatını kaybeden çocuğumuz için Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz" denildi.

"SİVİL KAYIPLAR MEYDANA GELDİ"

Başbakan Erdoğan, olay henüz tazeyken, partisinin Kızılcahamam'daki kampının bitişinde patlamayla ilgili şunları söyledi: ''Bu terör saldırısında polis aracı zarar görmezken bir yavrumuz hayatını kaybetti, 18 vatandaşımız ise yaralandı. Bu alçakça saldırı, bir düğün mahallinin hemen yanı başında olduğundan maalesef sivil kayıplar meydana geldi. Bu yavrumuz 11 yaşında hayatını kaybetti. Terör örgütü alçakça yüzünü bir kez daha ortaya bu hain saldırıyla koymuş oluyor biz de tabii ki bunu şiddetle kınıyor, şiddetle lanetliyoruz. Hayatını kaybeden yavrumuza Allah'tan rahmet ve ailesine sabırlar dilerken yaralı kardeşlerimize de Rabbimden şifalar temenni ediyorum''

Reklam
Reklam

Şemdinlide patlama | www.mynet.com/video

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: