Şemdinli’de Yeni Sanayi Sitesi Kuruluyor

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Şemdinli Esnaf Sanatkarlar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muarem Tekin, ilçede...

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Şemdinli Esnaf Sanatkarlar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muarem Tekin, ilçede yeni sanayi sitesinin kurulacağı müjdesini verdi.

Açıklamalarda bulunan Muarem Tekin, Şemdinli ilçesinin Türkiye’nin en uç noktasında, Irak ve İran’la sınırı olduğunu belirterek, “2006 yılında çalışmalarına başladığım ve 2008 yılında başkanlığını devir aldığım Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi nihayet sonuca ulaştı ve inşaat çalışmalarına başlanmış bulunmaktayız. Yaklaşık beş yıldır çalışmalarını sürdürdüğümüz sanayi sitesi; 16 dönüm arsayı tescil ettirdikten sonra yatırım programına alınması için başvuruda bulunduk. 2007 yılında yaptığımız başvuru, 2008 yılı yatırım programına alındı. Geçen bu süre zarfında sanayi sitesine ait bütün projeler kooperatifimiz tarafından yaptırıldı. Arazinin engebeli olması sebebi ile büyük sorunlarla karşılaştık. Ancak umudumuzu yitirmedik ve bu işi sonuçlandıracağımıza dair söz verdik. Sanayi sitesi inşaatının üst yapısı, sözleşme bedelinin yüzde 70’i bakanlık kredi desteği ile yüzde 30 ise kooperatifimiz tarafından, altyapısı ise bakanlık kredi desteği ile yapılacaktır. Projemiz 50 işyeri ve her iş yeri 140 metrekare olarak yapılmıştır. Sitemiz 3 blok halinde olacaktır. Giriş yolu yüzde 10 eğim ile 12 metre genişliğinde, her blok arasında 10 metrelik yol ve her dükkanın önünde 5 metre açık çalışma alanı olacaktır. Sitenin çevresinde 2,10 metre genişliğinde taşkın suyu drenaj kanalı yapılacak, bu vesile ile yağmur ve taşkın suların alana akması engellenecektir. Çevre düzenlemesi yapılacak ve yolların tamamı kilit taşı ile kaplanacaktır. İnşaat bitim süresi 2014 yılı Kasım ayıdır. Ancak üyelerimizin desteği ile 2013 Ekim ayında bitirilmesi beklenmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: