Şemdinli'deki Çatışma-Şehit Piyade Uzman Çavuş Erdem, Malatya'nınHekimhan Ilçesinde Toprağa Verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Güner Erdem, memleketi Malatya'nın Hekimhan ilçesinde toprağa verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Güner Erdem, memleketi Malatya'nın Hekimhan ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Erdem için, Hekimhan ilçesindeki Sakarya İlköğretim Okulu bahçesinde tören düzenlendi. Tören alanına getirilen Erdem'in Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, askeri erkan tarafından selamlanarak karşılandı.

Törene, şehidin annesi Sündüz, babası Osman, eşi Sonay Erdem ve yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, protokol üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Şehidin Türk Bayrağı'na sarılı naaşının tören alanına gelmesinin ardından şehidin eşi Sonay Erdem ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi Caner Erdem, kendisiyle aynı ismi taşıyan şehidin 15 günlük oğlu Caner Erdem'i babasının tabutu üzerine koydu.

Erdem'in öz geçmişinin okunmasının ardından İlçe Müftüsü Dursun Ali Çetmi, şehitliğin Allah katındaki önemini anlatan bir konuşma yaptı. Daha sonra cenaze namazını kıldıran Çetmi, dua etti.

Şehidin cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Muhabir: Tuba Karahan / Önder Felek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz