Şemdinli'deki patlamada 1 ölü 11 yaralı

Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, bugün öğle saatlerinde Şemdinli İlçesi'nde bulunan bir iş hanında meydana gelen patlamada 1 kişinin öldüğünü, 11 kişinin de yaralandığını söyledi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Gürbüz, bugün saat 12.00 sıralarında Şemdinli İlçesi'ndeki bir iş hanında bulunan kitapçıda bir bomba patladığını belirterek, "Olay sonrası halk meydanlara koştu. Maalesef üzücü olaylar oldu. Jandarma ve polisimize taşlar atıldı, çevredeki camlar kırıldı.

Reklam
Reklam

Olaylarda 11 tane yaralı var. Bir vatandaşımızın öldüğü haberi geldi. Sonuç olarak olaylarda 11 kişi yaralanırken, 1 kişi ise hayatını kaybetti" dedi.
Bir basın mensubunun faillerin yakalanıp yakalanmadığını sorması üzerine Gürbüz, "Yok, şimdi incelemeler yapılıyor. Ben de emniyet müdürü ve jandarma komutanımızla ilçeye hareket ediyorum" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI DA YARALANDI
Patlamanın ardından bir grup, bombayı bıraktığı iddia edilen bir kişiyi linç etmek istedi. Polis, kimliği açıklanmayan bu kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiye ait olduğu belirtilen bir otomobil de bu grup tarafından tahrip edildi. Otomobilde yapılan aramada, 3 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirildi. Polisin havaya ateş açarak müdahale etmesinin ardından ilçe merkezinde toplanan grup, polise taşlarla saldırdı. Olaylardan sonra ilçeye giriş çıkışlar yasaklandı. Bu arada, taşkınlık yapan grubu sakinleştirmeye çalışan Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin'in de kafasına isabet eden taşlarla yaralandığı ve hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

Reklam
Reklam