Semih Balcıoğlu anılıyor

İSTANBUL (ANKA) - Türk karikatür sanatının ustalarından Semih Balcıoğlu ölümünün ikinci yılında 27 Ekim Pazartesi günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce düzenlenen etkinliklerle anılacak.

Semih Balcıoğlu için ilk tören saat 11.00'de Zincirlikuyu'daki mezarı başında yapılacak aynı gün saat 14.30'da Basın Müzesi'nde Semih Balcıoğlu için bir panel düzenlenecek. Sanatçının yapıtlarından oluşturulan bir de sergi açılacak.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Karikatürcüler Derneği'nin ortaklaşa düzenleyecekleri panel Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ve Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker'in konuşmaları ile başlayacak daha sonra Turgay Olcayto'nun yöneteceği "Karikatür Ustası, Bir Basın Emekçisi" konulu panele karikatüristler Kamil Masaracı,Semih Poroy ve Dr. Kadir Doğruer konuşmacı olarak katılacaklar.

Reklam
Reklam

-SEMİH BALCIOĞLU KİMDİR?-
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Onur Kurulu Başkanı iken, 27 Ekim 2006 yılında hayatını kaybeden Semih Balcıoğlu, Türkiye'de üç boyutlu karikatürü gerçekleştiren ilk sanatçı olma özelliğini taşıyor. Seramikle yaptığı karikatürlerini İstanbul ve Ankara'da sergiledi. Yedisi yurtdışında olmak üzere (Skopje, Paris, New Castle, Frankfurt, Sydney, Melbourne ve Canberra) 60 kişisel sergi açtı. 19 karikatür kitabı yayınlanan Balcıoğlu'nun "Güle Güle İstanbul" adlı eseri İtalya'da Karikatür Kitapları Yarışması'nda birincilik ödülünü kazandı.

1969 yılında iki arkadaşıyla Karikatürcüler Derneği'ni kuran Balcıoğlu 1973-79 yılları arasında da Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanlığı'nda bulundu. Yurt içi ve dışında çok sayıda ödüle değer görülen Balcıoğlu 1999 yılında da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmet Ödülünü aldı. (ANKA)