Seminer İle İş Hayatına Hazırlanıyorlar

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bünyesinde oluşturulan Okul Sanayi...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bünyesinde oluşturulan Okul Sanayi Üniversite İşbirliği ve İletişim Ekibi tarafından, öğrencilere iş hayatını daha detaylı bir şekilde anlatmak amacıyla ‘İş Hayatına Hazırlık’ adlı seminer düzenlendi.

İş dünyasından katılımcıların yanı sıra, okuldan mezun olduktan sonra çalışmaya başlayan isimlerin de konuşmacı olarak yer aldığı seminerde, öğrencilerin iş hayatında karşılaşacakları durumlar ve kariyer öyküleri anlatıldı. Programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Tuğrul Selimoğlu gerçekleştirdi. Seminerin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında kurdukları ekipler tarafından düzenlendiğini kaydeden Okul Müdürü Tuğrul Selimoğlu, düzenlenen seminerle kurumun imkanlarının öğrencilere daha fazla katkı sağlayacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Gerçekleştirilen çalışmaların okula katma değer sağlayacağını ifade eden Selimoğlu, “Bu ekibimizin yaptığı çalışmada, mesleki teknik eğitimin yanı sıra sektördeki beklentilerin, başarı hikayelerinin ne kadar önemli olduğunu gösterecek. Sadece teknik bilgilerin yeterli olmadığını düşünürseniz, işletme ortamına daha rahat adapte olacağınızı düşünüyorum. Okulda önce ders çalışırsınız, sonra sınav olur. Ancak sektörde önce sınav yaparlar daha sonra ders verirler” dedi.

Tuğrul Selimoğlu’nun konuşmasını tamamlamasının ardından, semineri düzenleyen ekibin tanıtımı yapılırken, slayt gösterisinde ayrıca ekibin bu güne kadar çeşitli firmalarda gerçekleştirdiği çalışmalar da katılımcılara izlettirildi. Programın devamında, okuldan mezun olduktan sonra iş dünyasına giren isimler tek tek kürsüye geldi. İlk olarak konuşan okulun mezunlarından Ebubekir Aydın, okulun mezun olduktan sonra da her zaman yanında olduğunu belirtirken, arkadaşlarından bu emeğin hakkını vermelerini istedi.

Reklam
Reklam

2011-2012 Eğitim Öğretim yılının sonunda okuldan mezun olduğunu dile getiren Merve Yumlu ise, “Mezun olunca düşünmeye başladım. 4 yıl boyunca öğrendiğim birçok şey vardı. Her ne kadar uzak kalmayı seçsem de üzerimde öğretmenlerimin emeği vardı. Bizi en iyi şekilde yönlendiren yine öğretmenlerimizdir. Bazı şeylerin farkına vardım ve yeniden denemeye karar verdim. Mezun olur olmaz tekstil sektöründe sözleşmeli olarak çalışmaya başladım. Yaptığım işi biliyordum. Seve seve yapmaya başladım ve sonunda kadrolu çalışmam için teklif aldım. Yavaş yavaş anladım ki, okuduğum bölüm geleceğimdi ve sonuna kadar devam etmeye karar verdim” diye konuştu.

Merve Yumlu, konuşmasının devamında şunları söyledi; “Ben bu okuldan pişmanlıkla mezun oldum. Bu okulun bizler için hazırladığı imkanlardan daha fazla yararlanabilirdim. Bu okul sizin, öğretmenlerinizin emekleri, sizlere gösterdiği itinaya, çabalara layık olun” Kürsüye gelen diğer mezun öğrenciler de, okulun gerek öğrenciyken sağladığı yararlardan ve gerekse iş dünyasına girdiklerinde sağladığı kolaylıklardan ve avantajlardan bahsederek, öğrencileri çok çalışmaları ve kaygı duymamaları yönünde uyardılar.

Reklam
Reklam

Seminerin devamında, Türk Tekstil İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Paker, iş dünyasının nasıl gençler aradığı hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Vakko’da Desinatör olarak görev yapan Aytül Göze, öğrencilere kariyer hikayesini anlatırken, Türk Tekstil Vakfı METEM Danışmanlık görevini yürüten Akgün Ertem de Nerede ve Nasıl Çalışmalı adlı sunum yaptı. Programda ayrıca, halen 12.sınıfta okuyan öğrenciler Okul Sıralarından İş Hayatına adlı bir sunum gerçekleştirirken, kürsüye gelen öğrenciler, tekstil hayatı hakkında görüşlerini, bölümleriyle ilgili fikirlerini aktardılar. Seminerin son konuşmasını ise okulun öğretmenlerinden Murat Kıroğlu, Kariyer Yaşamında Duygusal Zeka ve İletişim adlı sunumunu gerçekleştirdi. Programın sonunda, Aytül Göze, Lütfi Paker ve Akgün Ertem’e katılımlarından ötürü birer plaket takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz