Semizotu kelimesi bitki bilimi terimleri arasında yer alırken, Latincesi Portulaca oleracea olan bir besini temsil eder. Bu sözcüğün doğru yazılışı ve hecelerine ayrılma şekli sıklıkla karıştırılır. Çünkü semizotu sözcüğü iki ayrı kelimenin bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan birleşik yapıdaki ifadeler arasında sıralanır. Ele alınan sözcüğün nasıl hecelendiği, bitişik mi ayrı mı yazıldığı ve hangi anlamda kullanıldığı ise TDK Yazım Kuralları Kılavuzu ve çevrim içi sözlüğü sayesinde kolaylıkla açıklanabilir.
Bitki bilimi alanında kullanılan sözcüklerden olan semizotu ile ilişkili olan TDK onaylı bilgiler sıklıkla araştırılır. Bunlar arasında ilgili sözcüğün nasıl yazıldığı ve hecelendiği gibi hususlar yer alır. TDK’ye göre içerdiği sözcüklerden biri veya tamamı anlam değişikliğine uğrayan bitki adları bitişik olarak yazılır. Dolayısıyla semizotu TDK onaylı yazılışının bitişik şekilde olması gerektiği öne çıkarken, bu ifadenin nasıl hecelendiği de Yazım Kuralları Kılavuzu’na göre açıklanabilir.
Birçok kişinin “Semizotu hecelerine nasıl ayrılır?” sorusunun doğru yanıtına ulaşmaya çalıştığı bilinirken, bu konuya yönelik olarak açıklama yapılırken Türk Dil Kurumu kapsamındaki kurallardan söz edilmelidir. Bu Türkçe ifadenin semiz ve ot kelimelerinin bir araya getirilmesi sonucunda oluşturulduğu görülür. İlgili ifade hecelerine ayrılırken ise ilk seslemden sonraki hecelerin ünsüzle başlaması gerektiğini belirten kural dikkate alınır. Dolayısıyla semizotunun hecelerine ayrılma şekli, doğru ve hatalı olan haliyle aşağıdaki gibi öne çıkarılmalıdır:
Semizotugillerden olan bir bitkiyi temsil eden semizotu sözcüğü birleşik kelimeler arasındadır. Bu kelimenin bitişik olarak yazıldığı ve her bir seslemi ünsüzle başlayacak şekilde hecelerine ayrıldığı görülür. Buna ek olarak TDK çevrim içi sözlüğünde semizotu kelimesinin nasıl tanımlandığı da yaygın olarak araştırılan hususlardandir. Dolayısıyla semizotu TDK sözlüğündeki tanımı ve cümle içerisindeki kullanımı aşağıdaki gibi belirtilebilir: