Şemsiyeden internete bağlanın, gazete okuyun

Bu şemsiyeler tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Herbiri farklı bir işlevi olan şemsiyeler inanılmaz kolaylıklar sağlıyor. Üstelik bu şemsiyeler sadece tasarım amaçlı yapılan şemsiyeler değil. Türkiye'de bulunmasa da internetten sipariş ederek bu şemsiyelere sahip olabilirsiniz. Yağmurlu günün sonunda ters yüz edilebilen bu şemsiye ile kuruyana kadar sıkıntı çekmiyorsunuz. Şemsiye suyunu kendi içinde taşıyabiliyor.


Bu tasarımlar içinde belki de en dikkat çekici olan şemsiye. Bu şemsiye evinizdeki veya ofisinizdeki bilgisayar ile wi-fi sayesinde iletişime geçiyor ve hava durumunu öğrenerek buna göre renk değiştiriyor. Şemsiyenin sapı mavi ise hava yağmurlu, açık renk ise hava güneşli demektir.

Reklam
Reklam

Yağmurda yürürken bir anda telefonunuz çalarsa bluetooth şemsiyenin dokunmatik ekranından arayanı görebilir ve mikrofonu sayesinde konuşabilirsiniz.


İki tasarımcı Takashi Matsumoto ve Sho Hashimoto şemsiyenin projektör olarak kullanılabileceğini düşünmüş ve bu tasarımı yaratmışlar. Projektör şemsiye yağmurda yürürken mobil bir bilgisayar sayesinde internete bağlanabiliyor ve istediğiniz şeyi izlemenize olanak veriyor.


Bulut şemsiyenin tasarımı da dikkat çekici.


Tasarımcılar yağmurda iki kişi yürüyenleri düşünerek bu şemsiyeyi tasarlamış.


Bu şemsiyenin tasarım amacı ise yolda yürürken kimseyi rahatsız etmemek. Aşağı doğru kıvrık olan şemsiyenin uçları bu sorundan insanları kurtarıyor.


Ufak led ışıkları ile şemsiye ışıklandırılmış.


Şemsiyenin içine gizlenen şişeye istenen içecek konulabiliyor.


Şemsiye yağmur yağdığında renk değiştiriyor ve kuruduğunda ise tekrar siyah rengine geri dönüyor.


Bu şemsiyedeki ilginç bir teknoloji sayesinde yağmur damlalarının şemsiyeye düşmesiyle yarattığı kinetik enerji ışığa dönüştürülüyor.

Reklam
Reklam

Işın kılıcı şemsiyenin sapı lazer ışığını andıran bir ışık saçıyor.


Sırt çantası gibi omuzdan asılabiliyor ve böylece bir elde şemsiye taşınmak zorunda kalınmıyor.


Bu şemsiyenin ucunda oyuncak bir silah var.


Bu şemsiye diğer şemsiyeler gibi üstün bir teknolojiye sahip değil aslında. Sadece klasik şemsiyelerimiz gibi rüzgarda ters dönmüyor ama rüzgara göre hareket ediyor. Rüzgar ne yönden eserse o yöne göre cephe alarak ıslanmanızı önlüyor.


Ayakta duran şemsiye tasarımı son derece basit bir tasarıma sahip aslında. Kullanmadığınız zamanlarda ıslak şemsiyeyi nereye koyacağınızı düşünmeye gerek kalmıyor.


Bu şemsiyenin aslında tek bir sapı var ama 5 adet şemsiye birbirine bağlanmış durumda.


Kılıç şeklinde sapları bulunuyor.


Bu şemsiye çevreye duyarlı insanlar için yapılmış. Sadece iskeleti var ve ucuna gazete kağıdı takarak yağmurdan korunabiliyorsunuz. Uzun ve şiddetli yağmurlarda çok etkili olmasada çevreyi korumak isteyenler için değerli bir şemsiye.