Sen Gülerken Dişlerin De Gülsün

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı “Ağzımdaki İnciler” projesi kapsamında TOKİ İlkokulu’nda diş macunu ve...

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı “Ağzımdaki İnciler” projesi kapsamında TOKİ İlkokulu’nda diş macunu ve diş fırçası dağıtımı yapıldı.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, Şube Müdürleri Hüseyin Biberoğlu ile Ercan Uçak, Okul Aile Birliği Başkanı Abdullah İstikbal, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Diş macunu ve diş fırçası dağıtım programının açılış konuşmasını yapan TOKİ İlkokulu Müdürü Turgay Dilber, eğitimin en önemli ayağını hiç kuşkusuz okullar olduğunu belirterek, “Okullarımızda verdiğimiz sağlam eğitimle geleceğimizi kurtarabiliriz. Bu bağlamda birçok alanlarda öğrenci üzerinde etki bırakacak eğitimler verilerek bilinçli ve sağlıklı bireyler yetiştirmek amacındayız. ‘Ağzımdaki İnciler’ projesi de bunlardan bir tanesi. Bu projeyle öğrenciyi küçük yaşta ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek amacındayız. Projenin uygulanması aşamasında öğrenci üzerinde olumlu etkiler bırakacak çalışmalarla yapılarak ağız ve diş sağlığının ne kadar önemli olduğu vurgulanacaktır. Bu projeyle; öğrencide diş fırçalamayı alışkanlık haline getirmek, sağlıklı dişlere sahip olmanın gözlenmesi, sağlıklı besin yemenin diş sağlığına etkisi ve diş çürüklerini en aza indirme olarak hedeflenmektedir. ‘Sen Gülerken Dişlerin De Gülsün’ sloganıyla yola çıktık. Ve projemizin daha etkin ve somut olması için öncelik olarak okulumuz öğrencilerine diş macunu ve fırçası dağıtmayı birinci hedef olarak aldık. Bu gün bu hedefimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

TEMİZLİK ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK

Projenin 24 Kasım 2012 tarihinde başladığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı ise, “Bu projeyi ilk uygulayan okul TOKİ İlkokulu oldu. Ben okul müdürümüze ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu projeyle beraber ‘Kahvaltımı Yapıyorum’ projesi de uygulamaya konulmuştu. İnşallah okul idaremizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katkılarıyla bu projede de gerekli hedeflerimize ulaşacağız. Buradaki amacımız mensubu olduğumuz dinimiz diyor ki ‘İmanın yarısı temizliktir’ bizim de asıl amacımız bu sözde de belli olduğu gibi temizlik alışkanlığını kazandırmaktır. Diş temizliği alışkanlığını kazandırmak için sabahleyin çocuklarımıza kahvaltıdan sonra ve akşam yatarken dişlerini fırçalamasını öğretmek amacımız bundan ibaret” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere diş macunları ve diş fırçaları İlçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürleri ve okul müdürleri tarafından dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz