Sen neymişsin be Fener

Bu sezon kurduğu kadro ile Avrupa'da şampiyonluğu hedefleyen Fenerbahçe Ülker Euroleague'in gediklisi ve en güçlü takımı olarak gösterilen CSKA Moskova'yı adeta dağıttı.

Bu takımı resmen sürklase etti Fenerbahçe dün Ülker Arena’da müthiş taraftarının önünde...

Son 20 yılda tam 12 şampiyonluk kazanan iki coach'un da mücadelesiydi aynı zamanda bu maç. Son yıllarda Messina’ya karşı büyük üstünlük kuran Obradovic, rakibini çaresiz bıraktı.

O yıldızlar topluluğu takım, Fenerbahçe Ülker önünde süt dökmüş kediye döndü. Bu zamana kadar 250 Euroleague maçı oynayan CSKA Moskova hiç 26 sayı fark yememişti.

Teodosic, Krstic, Khrypa gibi yıldızlar da çaresizdi. Maç sırasında iniş çıkışlar yaşandı ama uzun sürmedi. CSKA, Fenerbahçe'nin muhteşem savunmasını bir türlü aşamadı.

Reklam
Reklam

CSKA BU MAĞLUBİYETİ UNUTAMAZ
Fenerbahçe, CSKA’yı öylesine şaşırttı ki kapılan toplarla gelen savunma kaynaklı sayılarla bir anda fark yakalandı. CSKA’nın sertliğine nasıl cevap vereceğimizi düşünürken, onlar bizim agresifliğimiz karşısında yelkenleri erkenden suya indirdiler.

Böylesine üst düzey maçta Obradovic’in 18’lik Kenan ve Metecan’a oldukça süre vermesi, onlara ne kadar güvendiğinin göstergesiydi. Bu galibiyet çok şey ama her şey değil. Taraftarın coşkusu, futbolcuların bile tribünde olması, Obradovic’e duyulan sevgi ve saygı, bu yıl Fenerbahçe’de basketbol yılı olacağının göstergesiydi.

Barcelona ve CSKA galibiyetlerinin Mart ve Nisan aylarında gelmesi dileğiyle...