Sen Tasarla, Dünya Görsün!

Giresun Federasyonu’ bütün yurtta hemşerilik günlerinin öncülüğünü yapan Giresun Günleri organizasyonu'nda bir ilke daha imza atıyor.

Giresun Federasyonu’nun 8 yıldan beri düzenlediği ve bütün yurtta hemşerilik günlerinin öncülüğünü yapan Giresun Günleri organizasyonu bir ilke daha imza atıyor.

Giresunluların büyük bir samimiyetle benimseyip sahiplendiği Giresun Günleri, Giresunluların hayal dünyalarını harekete geçiriyor.

“Sen Tasarla Dünya Görsün” isimli yarışma, Giresunluların Türkiye’nin en büyük yöresel etkinliği olan Giresun Günleri ile ilgili hayal ve vizyonlarını ortaya koyabilecekleri bir zemin hazırlıyor. Yarışmada, dijital ortamlarda tasarlanmış afişlerin yanında, Giresun ile ilgili olmak şartıyla resim, fotoğraf, şiir, edebi metinler ve 8. Giresun Günleri’ne dair her türlü fikir, öneri ve görüşler de değerlendirilecek.

Reklam
Reklam

“Giresun Günleri, Giresunlunun eseri oluyor”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, “Bundan önceki senelerde Giresun Günleri’nin sadece Federasyonumuza ait bir etkinlik olmadığını, Giresun Günleri organizasyonunun yaydığı enerji, gördüğü rağbet, takdir ve öncülük hususlarında Giresunlu hemşerilerimin çok büyük bir payı olduğunu sık sık ifade etmiştim. Giresun Günleri ile ilgili olarak ortaya çıkan muhteşem tablonun en büyük katkısı her zaman hemşerilerimden gelmiştir. Bu yıl 1-2-3-4 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan 8. Giresun Günleri’nin afiş tasarımında da Giresunlu hemşerilerim başta olmak üzere, bütün Giresun severlerin katkılarını arzu ettik. Organizasyona onların da bu şekilde müdahil olmasını istedik. Bu amaçla ‘Sen Tasarla Dünya Görsün’ isimli bir yarışma düzenledik. Burada, tasarlanmış afişlerin yanında, Giresun’la alakalı her türlü bilgi ve belgenin değerlendirilmesi sözkonusu. Sergilenmesine değer bulduğumuz bu tür eserleri 8. Giresun Günleri’nde bütün İstanbul’un beğenisine sunacağız. Bu yarışmada Giresun Federasyonu değerlendirme heyeti şeklinde, bir seçici kurul belirleyecek ve heyet tarafından seçilecek çalışmalara sürpriz hediyeler takdim edileceği gibi, eserlerinden ve fikirlerinden faydalandığımız bütün katılımcılara 8. Giresun Günleri organizasyonu bünyesinde birer onur plaketi vereceğiz.”

Reklam
Reklam

“Giresun’un marka değeri, sosyal ve kültürel varlığı öne çıkarılacak”

Afiş yarışmasının amacı ve detaylarıyla ilgili açıklamalar yapan Hasan Turan şu noktalara dikkat çekti: “Afişlerdeki görsellik Giresun’u yansıtacak şekilde dizayn edilmeli. Giresun’un İstanbul, Türkiye ve dünya açısından değerini ifade edebilecek bir tema ve görsellik, çıkış noktası olmalı diye düşünüyoruz. Giresun’un marka değerini, ürünlerini, kültürünü, doğasını, müziğini, geleneklerini, mutfağını; sosyal, tarihi ve kültürel bir zeminde ifade ve tasvir edebilen eserler bizim aradığımız eserler olacaktır. Çalışma yapacak olan hemşerilerimiz Karadenizliye mahsus keskin zekâ ve tespit yeteneğini de işe dâhil edebilir. Çalışmaların kendi özgün ekseni içinde değerlendirilmesi esas olmakla birlikte, kriterlerimize uygun olanlar sürpriz hediyelerle ödüllendirilecektir.”

“Afiş yapamayanlar, etkinlikle ilgili her türlü fikirlerini yollayabilir”

Giresun Federasyonu Başkanı Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim insanımız memleketini sever ve memleketi üzerine birçok fikri vardır. Biz bunlara ulaşmaya çalışıyoruz. İşte, bir fikri olup da bunları tasarlayamayanlar için de bir zemin olması amacıyla bu yarışmayı düzenlemeye karar verdik. Fikirlerini grafikle afişe dönüştüremeyenler ‘tasarimgonder.com’ sitesine afişte yer almasını istedikleri fikirlerini yazabilir. Hemşerilerimin, Giresun Günleri başlığına uyabileceğini düşündükleri her türlü fikir değerlendirilecektir. 8. Giresun Günleri etkinliğinin afişinde bu fikirlerden de yararlanmak istiyoruz.”

Reklam
Reklam

Çalışmalarda hazırlanacak olan afişler 50×70 cm. ebatlarında olacak. Bu yıl Giresun Günleri daha önceki yıllarda olduğu gibi Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde; 1-2-3-4 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenlenecek ve resmi açılış 18:00’de yapılacak. Devlet yönetiminden, bürokrasi ve siyasetten birçok isim bir araya gelecek, Giresun’un folkloru ve yerel müziğinden örnekler verilecek. Her gün sevilen sanatçılar konserler verecek, yemek yarışmaları, tiyatro ve skeç gösterileri ile çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Giresun Günleri’nden bir hafta önce 27 Nisan 2014 Pazar günü ise bir yürüyüş düzenlenecek.

Yapılan çalışmaların “tasarimgonder.com” isimli siteye gönderilmesi gerekiyor. Yarışmacılara fikir vermesi açısından 5., 6. ve 7. Giresun Günleri etkinliklerinin afişleri sitede yer alacak. Bir ay boyunca devam edecek olan değerlendirme sonuçları yine aynı siteden açıklanacak. Diğer taraftan Giresun Federasyonu Facebook sayfası ve Giresun Federasyonu twitter hesaplarından da bilgilendirme ve paylaşımlar yapılacak, hemşerilerimizle irtibat sürdürülecek.

Reklam
Reklam

Ödül

Fikir ve eserlerinden yararlanılan katılımcılara 8. Giresun Günleri Onur Belgesi verilirken, 1.ye de hediye olarak tablet verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: