Senatör Kennedy, obama'nın yemeğinde fenalaştı

WASHINGTON (İHA) - ABD Senatosu'nun en eski üyelerinden Ted Kennedy, Başkan Barack Obama'nın yemin töreni öncesinde verilen öğle yemeği sırasında fenalık geçirdi ve hastaneye kaldırıldı.

Uzun süredir beyin kanseriyle mücadele eden, eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin hayatta kalan son kardeşi Ted Kennedy (76), özel konukların katıldığı yemeğin sonuna doğru baygınlık geçirerek yere yığıldı. Cumhuriyetçi Senatör Orrin Hatch, Kennedy'nin bilincinin yerinde olduğunu ve ambulansa bindirilmeden önce kendisine "gülümseyerek" iyi olduğunu belirttiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Demokrat Senatör Jay Rockefeller ise, olayın meydana geldiği sırada yemek yenen odayı bir anda sessizlik kapladığını ve Obama dahil, tüm konukların derhal Kennedy'nin başına toplandığını söyledi.

ABD tarihinin Senato'da en uzun süre hizmet eden üçüncü üyesi olan Kennedy, Haziran ayında beynindeki tümörün alınması için ameliyat olmuştu.
Bu arada ABD medyası, Kongre'nin en uzun süreli üyesi Virginia Senatörü Robert Byrd'ın (91) da öğle yemeği sırasında sağlık kontrolünden geçtiğini bildirdi.