Sendika Üyeleri, Kamuda Başörtüsü Yasağını Protesto Etti

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan Eğitim Bir Sen ve Memur Sen üyeleri,...

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan Eğitim Bir Sen ve Memur Sen üyeleri, kamuda başörtüsü yasağını protesto etti.

'Zulüm varsa direniş de var', 'Yasak duruyor, zulüm sürüyor', 'Sorunuma ders merkezli değil, hak merkezli yaklaş' yazılı döviz taşıyan sendika üyeleri, 'Başörtüme dokunma' yazılı büyük bir pankart açtı. Eylemciler daha sonra 'Kılık kıyafet yönetmeliği ve kamuda başörtüsüne özgürlük” konulu basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Huriye Dönmez, “Bu ülkeyi bizim, kadınlarımız için yaşanmaz kılan yasakların kaldırılması için toplandık. Biz gerçek anlamda özgür bir toplumda düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin engellenmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir otoriterin toplumsal dokuya müdahale etmemesi, insanları ötekileştirmemesi ve çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınlara özgürlük istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Sendika üyelerinden Saadet Birol ise, “Biz eşitlikten yanayız. İnsanların kategorize edilmemesini, başarılı olması için fırsatları herekse eşit olarak sunmasını istiyoruz. Devletin bütün vatandaşlarının meşru haklarını iade etmesini istiyoruz. Adalet istiyoruz. Biz adaletin sadece maddi olgularla sınırlı olmadığını düşünüyor ve onun da insanlara eşit olarak dağıtılması gerektiğini biliyoruz ve istiyoruz. Erkeğiyle kadınıyla hep birlikte el ele bu çağ dışı yasağı kaldırmalıyız. Başörtüsü, politik çatışmaların malzemesi değildir.” ifadelerini kullandı.

'Kamusal alan koca bir yalan' şeklinde slogan atan sendika üyeleri, basın açıklamasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: