Sendika Üyesi Işçilerin Çocuklarına Eğitim Desteği

Türk-İş, sendika üyesi işçilerin çocukları için "Hayat Boyu Eğitim" kursu başlattı.

Türk-İş, sendika üyesi işçilerin çocukları için "Hayat Boyu Eğitim" kursu başlattı.

Sakarya Halk Eğitim Merkezi'nin (HEM) desteğiyle Demiryol-İş Şubesi'nde düzenlenen matematik ve İngilizce derslerine 220 öğrenci katılıyor.

Demiryol-İş Sakarya Şube Başkanı ve Türk-İş il temsilcisi Cemal Yaman, AA muhabirine eğitim programının özel dershanelerin eğitim sistemine eşdeğer olacağını söyledi.

Eğitim programına 5., 6. ve 7. sınıfta okuyan öğrencilerin katıldığını anlatan Yaman, işçilerin çocuklarının okul ihtiyaçlarını da karşıladıklarını anlattı.

Reklam
Reklam

Programa 220 öğrencinin kayıt yaptırdığını kaydeden Yaman, "İleride işçilerimizin çocukları için üniversiteye hazırlık kursları, KPSS kursları veya yabancı dil kursları açacağız" diye konuştu.

Türkiye Vagon Sanayi AŞ'de (TÜVASAŞ) işçi olarak çalışan Sadettin Kayacı ise sendikanın eğitim programından memnun olduklarını söyledi.

Kayacı'nın mesai arkadaşı Şahin Özkan Azbay da organizasyonun çocuklarının geleceği için faydalı olacağını belirterek, "Sıcak ve güvenilir bir ortam, çocuklarımızı bırakıyoruz, haftada 4 saat İngilizce, matematik eğitimlerini çok iyi şekilde alıyorlar. Biz de bundan çok memnun oluyoruz" şeklinde konuştu.

Muhabir: Enes Duran - Uğur Subaşı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: