Sendikalar Birliği'nden Iş Kazalarına Tepki

Gebze Sendikalar Birliği dönem sözcüsü Şerafettin Koç, işçilerin ve iş yerinin ihmalleri nedeniyle iş kazalarının alınacak basit önlemler sayesinde yüzde

Gebze Sendikalar Birliği dönem sözcüsü Şerafettin Koç, işçilerin ve iş yerinin ihmalleri nedeniyle iş kazalarının alınacak basit önlemler sayesinde yüzde 98 oranında önlenebileceğini söyledi.

Bir hafta içinde Gebze'de demir çelik fabrikalarında 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan iş kazalarıyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Koç, gelişen teknolojiye, "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu"nun çıkarılmasına rağmen gerekli tedbirlerin alınmaması, denetlemelerin yeterli düzeyde yapılmaması ve ihmaller nedeniyle meydana gelen iş kazası sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Reklam
Reklam

Günde 172 iş kazasının meydana geldiğini, 3 çalışanın hayatını kaybettiği, 5'nin de sakat kaldığını vurgulayan Koç, iş kazalarında Türkiye'nin Avrupa'da birinci, dünya sıralamasında ise üçüncü olduğunu dile getirdi.

Koç, iş güvenliği ve sağlığının ülkede önemsenmediğini belirterek, "İşçilerin ve iş yerinin ihmalleri nedeniyle meydana gelen iş kazaları alınacak basit önlemler sayesinde yüzde 98 oranında önlenebilir" dedi.

Muhabir: İsa Turhan / Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: