Sendikalar Çözüm Süreci İçin Buluştu

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş,...

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, çözüm sürecinin alanlardaki yansımalarını, sürece verilebilecek desteği ve eksikleri konuşmak için Eskişehir’de bir araya geldi.

Öğretmenevi'ndeki toplantının açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Eskişehir İl Başkanı İsmail Altınkaynak, ülke için çok ehemmiyeti olan bir konuda insiyatif alarak elini taşın altına koyan konfederasyonlarıyla gurur duyduğunu aktardı.

Daha sonra konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul, çözüm sürecini, ülkenin heba edilen imkanlarını geri döndürecek ve toplumsal barışı sağlayacak bir adım olarak gördüklerini ve süreci desteklerini söyledi. Terörün en büyük mağdurları şehit ve gazi yakınlarının bile sürece büyük destek verdiğini belirten Tombul, “Bugün sürece ülke çapında olan desteğin oranı yüzde 75’leri bulmuştur. Sürecin başarıya ulaşacağına dair umutların yüzde 60’ları aşması da önemlidir. Şimdi hepimize düşen görev bu yükselen umutların ve desteğin heba olmaması için çalışmaktır. Memur-Sen Konfederasyonu olarak akan kan ve gözyaşının bitirilmesi için çalışılması gerekliliğine yüksek bir inancımız var. Bu inançla birlikte şehit ve gazilerimizin onur ve gururunu korumak ve incitmemek olarak belirlediğimiz kırmızı çizgilerimizde kabul görüp benimsenmektedir. Memur-Sen olarak sürece verdiğimiz destek için oluşturduğumuz dil bu ülkenin inancını ve bu inançla yoğrulmuş tarihinin süzgecinden geçirilmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Tombul, Memur-Sen olarak süreçle alakalı toplantıları sürdüreceklerini de bildirdi.

Daha sonra sendika üyeleri, süreçle alakalı karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: