Sendikalar ortak tepki gösterdi

Alaplı CHP kongresinde başörtülülere "Türbancan" diye hitap eden İlçe Delege üyesi Cemal Yazganı kınadı.

Diyanet-Sen ve Türk Diyanet Vakıf Sen ortak bir basın açıklaması yaparak 21 Nisan 2012 tarihinde yapılan CHP kongresinde başörtülülere “Türbancan” diye hitap eden İlçe Delege üyesi Cemal Yazgan’ı kınadı.

Diyanet Sen Zonguldak Şube Temsilcisi Hüseyin Gökgöz,Türk Diyanet Vakıf Sen Zonguldak Şube Başkan Yardımcısı Okan Yılmaz,Diyanet Sen Alaplı Temsilcisi Nurettin Mutlu ve Türk Diyanet Vakıf Sen Alaplı Temsilcisi Birol Önder ortak basın açıklama yaptılar.

Sendikalar adına Diyanet-Sen Zonguldak Şubesi Araştırma ve Dış İlişkiler Sekreteri Hüseyin Gökgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı Diyanet-Sen ve Türk Diyanet Vakıf Sen olarak, CHP kongresinde başörtülü kardeşlerimiz hedef alındığını söyledi.

Reklam
Reklam

Yapılan beyanın başı açık ya da kapalı kardeşlerimizi üzdüğünü kaydeden Gökgöz, şöyle dedi;

“21 Nisan Cumartesi günü CHP Alaplı İlçe Kongresinde başörtülü kardeşlerimiz hedef alınarak “ Türbancanların’da hırsızlığın bir kılıfı olduğu su götürmez bir gerçektir. Bunlar eve geleni haram mı helal mi olduğunu sorgulamadan lüp diye yutmaktadırlar.” Diye demek suretiyle Türbanlı Hanım kardeşlerimizi hedef alarak rencide etmiştir. Cemal Yazgan, bu beyanlarıyla türbanlı ya da başı açık kardeşlerimizi ede büyük bir infial ve üzüntü meydana getirmiştir. Bu talihsiz beyan camiamızda da üzüntüye sebep olmuştur. Diyanet Sen ve Türk Diyanet Vakfı Sen Alaplı İlçe temsilcileri olarak amacımız bir kişiyi ya da partiyi övmek germek değildir. Amacımız başı açık veya türbanlı diye ayırım yaparak kadınları kutuplaştırmak değildir. Birlik beraberlik içinde Bu vatan toprağında yaşamaktır. Diyanet- Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen İlçe e ve İlçe temsilcileri olarak Cemal Yazgan’ı bu sözlerinden dolayı kınıyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: