Sendikalar Şahin'i istemiyor

ANKARA (İHA) - Hükümetle memur sendikaları arasında 15 Eylül'de başlayan ve bugün 2.'si yapılacak olan toplu görüşmelerin tartışmalara sahne olması bekleniyor.

İlk toplantıda oturma düzeni ve hükümet temsilcisinin toplantıya başkanlık etmesine itiraz eden Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen'in bugünkü toplantıda da yine aynı rahatsızlıklarını dile getireceği belirtiliyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in hükümet adına toplantıya başkanlık etmesini kabul etmeyen sendikala başkanları, ilk toplantıda dile getirdikleri bu sorunu bugün yine masaya taşıyacak. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplantıya hükümet temsilcisinin başkanlık etmesi uygulamasının durdurulması için Danıştay'a başvurdu.

Reklam
Reklam

KESK Başkanı Sami Evren ise toplu görüşmelerin 'eş başkanlık' sistemiyle yapılmasının daha uygun olacağını savunarak, aksi takdirde görüşmelerin eşit şartlarda gerçekleştirilemeyeceğini kaydetti. Evren, toplu görüşme masasında hükümet ve sendikaların iki ayrı kesimi temsilen oturması gerektiğini vurgulayarak, görüşmelerin bu şekilde daha demokratik sürdürüleceğini belirtti.