Sendikalara birleşme çağrısı

Ankara - (AA) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, sendikaları birleşmeye çağırarak, işçi ve memur sendikalarının birleşmesinin güçlü sendikacılığı getireceğini söyledi.

AB tarafından desteklenen "Yenileşme ve Değişim için Türkiye'de Sosyal Diyaloğu Güçlendirme Projesi" toplantısında konuşan Başesgioğlu, Türkiye'de herkesin özlediği bir sosyal diyaloğun müktesebatta bulunmadığını ifade etti.Kamu çalışanları açısından böyle bir geleneğin oluşturulamadığını dile getiren Başesgioğlu, işçiler açısından da ne kadar oluşturulduğunun tartışılır olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Başesgioğlu, iş gücü açısından sınırların anlamını yitirdiği bir sürecin kaçınılmaz olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'nin bu gelişmeyi göz önünde tutarak iş gücünü nitelikli hale getirmesi gerektiğini kaydetti.Bütün dünyada ve Türkiye'de, sendikal hareketin, küreselleşme ve teknolojinin getirdiği birtakım hususlar dolayısıyla sıkıntıları bulunduğunu söyleyen Başesgioğlu, "Sendikal örgütlenme önünde şu anda görünen engelleri kaldırmaya hazırız" dedi. Başesgioğlu, şöyle konuştu:

"Ama bu rahatlık olsa bile yasal sendikacılığa dayanan bir anlayışın bu sıkı konjonktürde başarılı olması için başka desteklere de ihtiyacı var. Bunun için sendikaların daha güçlü olması lazım. Sadece sendikalar değil, sosyal, siyasal bütün yanların birleşmesi gerekiyor. Bizim toplumumuz barışı makulde arayan bir toplumdur. Eğer bu olabilirse marjinalliğe kayma olmaz. Büyük yapılar daha güçlü olur ve sorunları çözme noktasında ellerinde daha güçlü enstrümanlar bulunur."