Şener: 'Artık erken seçim olmaz'

Tokat (AA) - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bundan sonra 4 Kasım'da seçim yapılsa da başka bir tarihte seçim yapılsa da buna erken seçim demenin doğru olmayacağını belirterek, "Çünkü Türkiye'de Parlamento geleneği 4 yılda bir seçimin yapılmasıdır. Bu dönem, 4 yılı aşkın 5. yılın içerisinde" dedi.

Şener, AK Parti Tokat İl Teşkilatı'nın, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin iktidara geldiği dönem içerisinde ülkede çok şeyin değiştiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de, geçmiş iktidarların başarılı olamadığı pek çok şeyde AK Parti'nin başarılı olduğunu bildiren Şener, "AK Parti, başarılı olmak için mücadele etmiştir. Bu ülkede yaşayan insanların duygularını, düşüncelerini Meclis kürsüsüne taşımak için, iktidara taşımak için ne gerekiyorsa onu yapmıştır" dedi.

Abdüllatif Şener, basına kapalı devam eden toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Sivas'taki açıklamalarının, bir erken seçim sinyali olarak algılandığı" yönündeki soru üzerine, Şener, şöyle konuştu:

"Hayır, o anlamda söylemedim. Bundan sonra 4 Kasım'da seçim yapılsa da, başka bir tarihte seçim yapılsa da buna erken seçim demek doğru değildir. Çünkü Türkiye'de Parlamento geleneği 4 yılda bir seçimin yapılmasıdır. Bu dönem 4 yılı aşkın 5. yılın içerisinde. '4 Kasım'da mı seçim olacak, Eylül'de mi olacak, başka bir tarihte mi olacak' diye yapılan tartışmalar erken seçimi anlatmaz, bana göre. Bunu ifade etmek istedim."