Şener: "Hepimiz Aleviyiz"

Hatay - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "Benim dinim ve mezhebim, Hz. Ali'nin dini ve mezhebidir. Açıkçası hepimiz Aleviyiz" dedi.

Şener, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) tarafından Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen "Hz. Ali Gadiri Hum Bayramı ve Kardeşlik" adlı konferansta konuştu.

Alevi kültürünü yeteri kadar bilmediğini ancak Hacı Bektaşı Veli'nin kitaplarından etkilendiğini ifade eden Şener, şunları söyledi:

"Bizden birisi olan Hz. Ali'nin coşkusu, heyecanı, sevgi, kardeşlik ve güven veren davranışları, günümüzde tüm dünyaya mesaj olmalı. Gönüllere kök salmış, adil, içimizden birisi olan Hz. Ali'nin yiğitliği, asaleti, yoksulluğu ve yardımseverliğiyle daima halkın içinde olması en büyük özelliklerindendi.

Reklam
Reklam

Namaz kılarken, kendini zehirli kılıçla ağır yaralayan ve öldürmeye çalışan kişiye bile işkence yapılmaması, adil davranılmasını isteyecek kadar hoşgörülü ve adaletli bir insandı.

İdealleri vardı... Hz. Muhammed dışında kimseye eğilmedi... Kimsenin boyunduruğu altına girmedi. İşte bu özelliklere sahip ve içimizden birisi olan, güçlü, iri ve diri olan Hz. Ali'nin etkisinde kalmamak mümkün değildir. O'nun hep mesajı barış ve huzur olmuştur... Buradan herkese ilan ediyorum: Benim dinim ve mezhebim, Hz. Ali'nin dini ve mezhebidir. Açıkçası hepimiz Aleviyiz."