Şener için başlatılan ''açlık grevi'' sona erdi

Svas (AA) - Sivas'ta, AK Parti Gençlik Kolları üyesi bir grubun Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in milletvekili adayı olmama kararı üzerine başlattığı açlık grevi sona erdi.

İstasyon Caddesi Cıbıllar Parkı'ndaki açlık grevlerini sona erdiren grup adına konuşan AK Parti Gençlik Kolları Sivas İl Başkanı Adem Kuru, "Amacımız Sivas'ın yetiştirdiği ve Türkiye'ye mal olmuş böylesine şahsiyetli, dik duruşlu, açık sözlü bir devlet adamının siyasete aktif şekilde devam etmesini sağlamaktı. Ama sayın bakanımız kararını vermiş ve kararından da vazgeçmemiştir. Gençlik kolları teşkilatı olarak sayın bakanımızın kalması için ölümü dahi göze aldık. Bu grev bunu göstermektedir" dedi.Açlık grevinin sona erdirilmesiyle ilgili olarak Bakan Şener ile görüştüklerini ifade eden Kuru, "Şener, Gençlik kollarının bu davranışından dolayı bizleri tebrik etti, her zaman gençlik kollarının yanında olduğunu söyledi, 15 yıllık bir çerçeve çizdiğini ve bunun neticesinde aldığı karardan dönmeyeceğini vurguladı.
Aldığı karara saygı duyuyor ve grevimizi başbakan yardımcımız Abdüllatif Şener'in ısrarı ve isteği üzerine burada sonlandırıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şener'in milletvekili adayı olmama kararı üzerine İstasyon Caddesi'nde açılan standda başlatılan imza kampanyasının sürdüğü, şu ana kadar 40 binin üzerinde imza toplandığı bildirildi.