Şener: 'Kredilere saldırmayın'

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, "Tüketici, (kredi varmış) diye ödeyemeyeceği kredilere saldırmamalıdır" dedi.

Şener, doğalgaz dağıtım şebekesinin hizmete açılış törenine katılmak için geldiği Aksaray'da, yaptığı konuşmada dün Merkez Bankası'nın kısa vadeli faiz oranını 13.5'e indirdiğini anımsatarak, "Konut kredileri, bir yıl önce yüzde 2'nin üzerindeydi. Şimdi aylık 1'in altına düşüyor. Bu ekonomide iyileşmeyi, inşaat sektörünün canlanacağını, Mortgage Sistemi'nin inşaat sektörü üzerindeki olumlu etkisinin görülmeye başladığını gösterir" diye konuştu. Şener şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Konut alımlarında, konut maliyetinin yanı sıra konut için verilecek paranın finansmanı ve finansman maliyeti önemli bir unsur. İkisi birlikte düşünüldüğü zaman, tüketicinin daha karlı ve avantajlı olabilmesi için, vatandaşların hem konut hem de faiz oranlarını takip etmesi lazım. Burada önemli olan husus tüketicinin rasyonel davranması, hesabını kitabını bilerek hareket etmesi gerekir. 'Tüketici, (kredi varmış) diye ödeyemeyeceği kredilere saldırmamalıdır."

Abdüllatif Şener, tüketicinin rasyonel davrandığı sürece ekonomideki bütün dengelerin yerine oturacağını dile getirdi.