Şener: "Mortgage sistemi imzaya açılır"

ANKARA (İHA) - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ipoteğe dayalı konut edindirme sistemine (Mortgage) ilişkin hazırladıkları 40 maddelik kanun taslağının ilk Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılabileceğini söyledi.

Şener, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği 'İnşaat Zirvesi'nin açılışında konuştu. Ankara Ticaret Odası (ATO) Salonu'nda düzenlenen programdaki konuşmasında Şener, Mortgage sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sistemin bir yılı aşkın bir süredir Türkiye'nin gündeminde olduğunu anımsatan Şener, konuya ilişkin hazırladıkları 40 maddelik kanun taslağının bir süredir Başbakanlıkta Bakanlar Kurulu üyelerinin imzasına açılmak üzere beklediğini kaydetti. Söz konusu taslağın, son Bakanlar Kurulu toplantısında ele alındığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Şener, taslağın bir dahaki Bakanlar Kurulu'nda da imzaya açılacağını bildirdi. Şener, taslağın hızlı bir şekilde Meclis'e sevk edilmesinin ardından burada da öncelikli olarak ele alınacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

İnşaat Zirvesi'nin açılışında Şener'in yanı sıra; MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, ATO Başkanı Sinan Aygün, MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı İbrahim Güder ve MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Şerafettin Karademir de konuştu. Şener, İnşaat Zirvesi'nden ayrılışında da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.