Şener’den Başbakan’a “bu tarz kazanmayacak”

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, vatandaşın artık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üslubundan usandığını belirtti.

ANKARA (ANKA) - Şener, “Türkiye adeta savruluyor. Artık seçimlerde halkın tercihi şu olacaktır, siyasette nezaket mi, yoksa kin, nefret mi? Bu tarz artık kazanamayacak” dedi.

Şener, ANKA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye’de bugün erken seçimin konuşulmasının çok normal olduğunu ifade etti ve “Artık bu yasama döneminin yarısını geçtik. 2007’den bugüne kadar iktidarın icraatlarına baktığımızda iktidarın yenilenmesi gerektiği tüm kamuoyu tarafından ifade ediliyor” dedi. Bu iktidarla Türkiye’nin adeta ‘savrulduğunu’, kurumlar arasında, siyasette bir dağınıklık olduğunu ve tüm bu ayrışma ve dağınıklık devam ederken bir de Anayasa tartışmasının gündeme sokulduğunu kaydetti. Bir sivil Anayasaya Türkiye’nin ihtiyaç duyduğunu ancak Anayasaların uzlaşı metni olduklarını söyleyen Şener, “Anayasalarda azınlıkların da söz hakkı olmalıdır. Şu anki tabloya bakıldığında bir mutabakatla Anayasa değişikliğinin oluşturulabileceği zemin mevcut değildir. Bu siyaset tarzı devam ettiği sürece hayati meseleler ortada kalır. Bu seçim ortamı, vatandaşın, halkın hakemliğinin olduğu bir ortamdır. Bu puslu havanın dağıtılması için en etkili yol seçimdir” dedi.

Reklam
Reklam

Bir kaç yıldır siyasetin üslubunun da çok kabalaştığını ifade eden Şener, Başbakan Erdoğan’ın muhalefete yönelik, “yalan söylüyorsunuz, yalan...” sözlerini de eleştirdi. Şener Şöyle devam etti:

“Genellikle siyasette ‘yalan söylüyorsunuz’ diye bir ifade kullanmak yerine, ‘bu doğru değildir’ şeklinde daha nazik bir ifade kullanılırdı geçmişte. Başbakan muhalefete yönelik olarak kaba bir üslubu benimsiyor ve uzlaşma zeminini ortadan kaldırıyor. Başbakanın giderek de üslubu sertleşiyor çünkü şu ana kadar sert üslupla nereye yöneldiyse orayı sindirmiştir. Sivil toplum, medya suskunlaşmıştır, iş çevreleri, esnaf, çifti, işçiler, memurlar hak arama dinamiklerini kaybetmişlerdir. Vatandaş da sessizliğe gömülmüştür. Bu sert üslubun avantaj olduğunu zannediyor. Ancak artık seçimlerde halkın tercihi şu olacaktır, siyasette nezaket mi, yoksa ayrışmayı kini ve nefreti mi görmek istiyor? Vatandaş da bu üsluptan usandı. Bu tarz artık kazanamayacak.” (ANKA)