Şenes Erzik'ten EURO 2016 müjdesi

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Şampiyonlar Ligi finalinin ardından UEFA Kupası finalinin de İstanbul'a alınmasının tesadüf olmadığını belirterek, "2012'de bazı politik kararlar alındı ama 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği için herkesten daha fazla şansımız var" dedi.

'SÜRPRİZ DEĞİL'
UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, 2005 Şampiyonlar Ligi Finali'nin ardından İstanbul'un Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı ile 2009 UEFA Kupası finaline ev sahipliği yapacak olmasının sürpriz olmadığını söyledi. Erzik, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın rakipleri olan Hamburg Arena, Manchester City, Bükreş National ve Tel-Aviv Ramat-Gan statlarının zayıf olduğu şeklindeki yorumlara ise katılmadığı ifade etti.

Reklam
Reklam

'İYİ BİR TAKIM ÇALIŞMASININ SONUCU'
Şenez Erzik, "Karar alıcılar içindeydik. Kararın evveliyatı var. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na yapılan yatırımlar var. Türkiye Futbol Federasyonu gereken başvuruları yaptı. Buralara gelinmesi belli bir süreci aldı. İyi bir takım çalışması yapıldı ve sonuç alındı. Rakiplerimiz vardı. Rakibin zayıfı, güçlüsü neye göre değerlendiriliyor. Görüyorsunuz Şampiyonlar Ligi Finali Rusya'ya verilebiliyor. Eski düzene alışmış olanlar, bizim gibi işin içinde olmayanlar, rakipleri zayıf gibi düşünebilirler. Eğer stat uygun değilse, 4 yıl içinde Şampiyonlar Ligi Finali ve UEFA Kupası verilmez" dedi.

'UEFA HER DETAYI BEĞENDİ'
Bu kararı ilk kez Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile paylaştığını ifade eden Erzik, "Sonra Aziz Yıldırım'ı haberdar ettim. Başkan Aziz Yıldırım duyduğu zaman çok sevindi. Stada daha yatırım yapmadığı zaman böyle bir espri yoluyla da olsa, yarı şaka yarı ciddi fikrimi soruyodu. Başkanlığa ilk geldiği andan itibaren fikrimi sordu. Kendi deneyimlerinden burada yaparsan daha iyi olur. Konumu çok iyi. Deniz yolu ulaşımı köprülere yakın dedim. Stadı yaparken zor olanı seçti. Maçlar oynanırken parça parça yaptı. Bu da çok değişik bir biçim oldu. Sonuç itibariyle güzel bir stadyum oldu. UEFA defalarca gelip gitti. Her detayı ile beğendiler" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

HEDEF 2016
Erzik bundan sonra da Türkiye'nin büyük oranizasyonları düzenleyebileceğinin altını çizerek "2016 için bıkmadan usanmadan şimdiden çalışmak lazım. Bir sefer alamazsınız bir dahaki sefer alırsınız. 2016 için herkesten daha fazla şansımız var. 2012'de çeşitli politik kararalar alındı. Bu kararı almadan önce Türkiye'nin sıralamadan teknik değerlendirmede başı çektiği söylendi. Bu teknik değerlendirme herkese bildirildi. Ancak kapalı oylamada bazı arkadaşlarımız gelecekteki kendi durumlarını teknik değerlendirmenin önüne koydular" dedi.

'B'Yİ ALDIK 1 YIL İÇİNDE DE A'YI ALACAĞIZ'
Erzik son olarak UEFA İcra Komitesi'nin 4 ve 5 Ekim'de Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da düzenlenen toplantı için de, "Avrupa Teknik Direktör lisansı söz konsuydu. B, A ve Profesyonel düzeyde. Üç tür lisans. 52 ülkenin arasında hiç B lisansı almayan bizdik. Bunu hallettik B lisansı aldık. Avrupa'da şu anda B lisansı almayan hiçbir ülke kalmadı. Bu kadar arkaya kalmayı hiç haketmedik. 1 yıl içinde A'ya da geçeceğiz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kaynak: Hürriyet