Şengül: Kentsel Dönüşüm Siyasete Heba Edilmesin

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Ege-Koop tarafından şehir dönüşümünün halk tarafından daha iyi anlaşılmasına...

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Ege-Koop tarafından şehir dönüşümünün halk tarafından daha iyi anlaşılmasına yönelik düzenlenen, mahalle ve köy muhtarlarını biraraya getiren iftar yemeğine katıldı. Yemeğin ardından önemli açıklamalarda bulunan Şengül, şehir dönüşümünün siyasete heba edilmemesi uyarısında bulundu. Siyasetin dar kapsamlı yaşam alanına sıkıştırılmaması gerektiğini belirterek, İzmir’de siyasetin yaşam tarzı üzerinden yapıldığını ileri sürdü.

İzmir'de gecekondulaşmanın bir hayli fazla olduğunu söyleyen Milletvekili Şengül, “Toplumun bir gerçeği olarak gecekondulaşma İzmir’de yaygın. Kentsel dönüşümle birlikte sağlıklı çevreler oluştururken geleceğin sağlıklı nesillerini de bu mekanlarda oluşturacağız. Biz hizmeti odak alıyoruz. Bazıları bakışlarıyla, söylemleriyle bizi ötekileştirmeye çalışıyor. Siyaseti sadece dar kapsamlı yaşam alanına sıkıştırmamak lazım. Üzülerek belirtiyorum ki İzmir’de siyaset yaşam tarzı üzerinden yapılıyor, hizmet üzerinde yapılmıyor. Oysa İzmir’in hizmete, bunun için de çok çalışmaya ihtiyacı var.” dedi.

Reklam
Reklam

İzmir’de yürütülen şehir dönüşümü çalışmalarına AK Parti olarak engel olunduğuna yönelik iddiaları yalanlayan Şengül, “Bunu ancak İzmir’in gelişiminden rahatsız olan hastalıklı beyinler iddia edebilir. Kentsel dönüşümü bakanlık, İzmir Büyükşehir, herkes yapacak. Biz hükümet olarak gereken desteği vermeye hazırız. Büyükşehir, bakanlığa kentsel dönüşümle ilgili dokuz tane alan verdi, onaylanmadığını söylüyor. Sayın Kocaoğlu, bu dönüşüm 2005 yılından beri gündemde. Şimdiye kadar neden yapmadın? 73. maddeye göre bu dönüşüm alanları verildi, dördü onaylandı ama yarın sıkıntı yaşanacak. Kocaoğlu’na çağrıda bulunuyorum, gelin yeni yasaya göre tekliflerinizi verin, dönüşümü yapın. Bu yasa, birçok avantaj sağlayacak. Eski yasaya göre müracaat etmenin bir anlamı yok. Bunlar çekim yeri.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: