Şengül: Kocaoğlu TOKİ’ye Dua Etsin

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “TOKİ ile ortaklık...

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “TOKİ ile ortaklık yaptığıma pişmanım.” açıklamasına sert tepki göstererek, “Sayın Kocaoğlu, yatsın kalksın TOKİ’ye dua etsin. TOKİ olmasaydı Kadifekale’de kentsel dönüşüme başlanılamazdı.” dedi.

TOKİ’nin şehir dönüşümünde yaptıklarının bütün Türkiye tarafından takdir kazandığını söyleyen Şengül, “Sayın Kocaoğlu madem TOKİ ile ortaklığa pişman, o zaman neden Uzundere'deki konutlarda belediyeye ayrılan yerlerin dışında kalan evleri de aldı? Çünkü TOKİ, onların Buca’da kentsel dönüşüm için yapmış olduğu evleri tam yarı değerine mal etti. Siz hem TOKİ'ye laf söyleyeceksiniz hem de ondan ucuza aldığınız evlerden kâr edip vatandaşa satacaksınız. Böyle şey olmaz. İzmirli artık bunu görüyor. Cennetçeşme’de yaptığınız toplantıda çok büyük tepkiyle karşılaşınca suçu hemen TOKİ ye atarak kurtulmaya çalıştınız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Milletvekili Şengül ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in sık sık İzmir’e geldiğine dikkat çekerek, ”Bakıyorsunuz, ne zaman İzmir’de bir toplantı olsa Gürsel Tekin burada. Bir şekilde kendini burada hissettirme gayretinde. Acaba İstanbul’da umduğunu bulamayan ve son dönemde, daha önce il başkanı olduğu o ilde gündemden iyice düşen Gürsel Bey’in, İzmir’le alâkalı bir hesabı mı söz konusu?” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz