Senin de doğru yazılışı hakkında yapılan araştırmalar genelde bu iki ayrı kelimenin bitişik mi ayrı mı yazıldığına yöneliktir. Dolayısıyla bu sözcüklerin Türkçe yazım kurallarına uygun olan kullanımının öğrenilmesi amacıyla senin ve de sözcüklerinin türleri açıklanmalıdır. Nitekim de sözcüğünün bağlaç olup olmadığı açıklandıktan sonra senin de kelimelerinin yazılı dilde nasıl kullanılması gerektiği hakkında fikir yürütülebilir. Bu konuya yönelik olarak detaylı bilgi sunulduktan sonra ise senin de sözcük öbeğini içeren cümlelerin sıralanmasında fayda vardır.
Türkçe bağlaç çeşitleri ki, ise, ile, hem, de- da gibi sözcükleri içerir. Bu bağlaç çeşitleri arasında yer alan de, da hakkında bilgi edinildiğinde senin de sözcük öbeğinin doğru bir şekilde yazılması mümkündür. Çünkü senin de sözcükleri yazılırken yaygın olarak yapılan yazım yanlışlarına rastlanır. Örneğin bu sözcüklerin bitişik bir şekilde seninde şeklinde yazılması Türkçe yazım kurallarının ihlal edilmesine neden olur. Yani "Senin de bitişik mi yazılır?" diyen kişilere bu sözcüklerin ayrı olarak kullanılması gerektiği belirtilmelidir. Nitekim senin sözcüğünden sonra gelen de kelimesi bağlaç görevindedir. Burada de bağlacının eşitlik, birliktelik gibi anlamlarda kullanıldığı söylenebilir. Bu sözcüklerin bir arada kullanıldığı zaman yanlış bir şekilde yazılmaması için doğru ve hatalı olan senin de yazımı aşağıdaki gibi gösterilebilir:
Günlük yaşamda senin de sözcükleri farklı bağlamlarda yaygın olarak kullanılır. Dolayısıyla sen zamiri ile de bağlacının bir arada kullanıldığı bu ifadenin nasıl yazılması gerektiği sıklıkla sorgulanır. Senin de kelime öbeğinin içerdiği de sözcüğü bağlaç görevinde olduğu için ayrı yazılır. Bu sözcük öbeğindeki sen zamirinin aldığı -in eki ise ilgi eki olarak belirtilebilir. Senin de TDK'ye göre doğru olan yazılışının tüm detaylarıyla birlikte açıklanmasının ardından bu ifadenin yer aldığı örnek cümleler aşağıdaki gibi sıralanabilir: