Dilimizin yalnızca sözcük olarak değil aynı zamanda dil bilgisi ve ek olarak da çeşitli bir yapıya sahip olmasının olumlu ve olumsuz yönleri bulunur. Olumlu yönleri, bu çeşitliliğin Türk dil sistemi geniş, kapsamlı bir iletişim olanağı sağlar. Olumsuz yönü ise bu çeşitli yapılar Türkçe öğrenmeyi zorlaştırabilir. Bununla beraber ana dili Türkçe olan kişiler bile konuşurken ve yazarken dil hataları yapabilir. Türkçede sıklıkla hata yapılan dil yapılarından biri de –ki konusudur. Bunun sebebi Türkçede üç tane farklı yapıda ve anlamda –ki kullanımının olmasıdır.
Seninki sözcüğünden kullanılan -ki ilgi zamiri olarak nitelendirilir. Türkçede aitlik belirtmek için kullanılan ekler arasında ilgi zamirleri yer alır. Bu sözcükteki ilgi zamiri /ki/ şeklinde görev alır. Bu yüzden çoğunlukla yapım eki olarak kullanılan ki ve bağlaç görevinde kullanılan ki ile sıklıkla karıştırılır. Bu sözcükte İlgi zamiri olarak kullanılan -ki aitlik gösterir ve bu görev sebebiyle yapım eki olan ki ve bağlaç olan ki’den farklıdır. İlgi zamirleri aitlik belirttiğinden isim soylu sözcüklere eklenir. İlgi zamiri aitlik belirten bir ek olarak bilinse de eklendiği sözcüğe “bir yerde ve zamanda bulunmak ya da bir varlığa ait olmak” anlamı da katar. İlgi zamiri olan -ki bitişik yazılması gereken bir kalıptır. Seninki TDK tarafından ilgi zamiri kullanılan ve aitlik belirten bir sözcük olarak sınıflandırılır. Bu nedenle seninki yazımı da bitişik olmalıdır.
Türkçeyi dil kurallarına uygun bir biçimde kullanmak son derece önemlidir. Doğru dil kullanımı anlaşılır bir iletişim kurmakla birlikte dilimizin korunması açısından da vatandaşlık görevidir. Seninki sözcüğü de yazılışı merak edilen kelimeler arasında yer alır. Bu kelimeyi kullanmak isteyen kişiler "Seninki ayrı mı yazılır?" sorusunu araştırır. Ancak kelimenin, ilgi zamiri kullanılarak aitlik belirtmesi nedeniyle bitişik yazılması gerekir. Seninki yazımı aitlik bildiren ve ikinci tekil şahsa ait olan bir şeyi ifade eder. Seninki kelimesinde yer alan –ki ilgi zamiri görevi görür. TDK yazım kurallarına göre ilgi zamirleri bitişik yazılır. Bu nedenle seninki yazımı da bitişik yazılması gereken bir sözcüktür. Seninki doğru yazılışı şu şekildedir: