Şenliği Duyurmak Için Şehir Merkezinde Deve Dolaştırdılar

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te bir derneğin, düzenlediği şenliği tanıtmak ve geleneksel göçleri canlandırmak için kent merkezinde gezdirdiği develer ilgi gördü.

GAZİANTEP - Gaziantep'te bir derneğin, düzenlediği şenliği tanıtmak ve geleneksel göçleri canlandırmak için kent merkezinde gezdirdiği develer ilgi gördü. Gaziantep Karakoyunlular Derneğince Beyseki Yaylası'nda gerçekleştirilecek "Beyseki Şenliği"nin tanıtımı için Antalya'dan 4 deve getirildi. Gaziantep Kalesi, Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı ve Şirehan'ı çevresinde dolaştırılan develer, vatandaşların ilgisini çekti. Dernek üyeleri de gezi sırasında hazırladıkları pankartlarla vatandaşları şenliğe davet etti. Develere özellikle çocuklar ilgi gösterdi. Karakoyunlular Derneği Başkanı Yakup Özbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak tarihi kültürü ve göç geleneğini canlandırmak için develerle kentin tarihi bölgelerini gezdiklerini söyledi. Özbay, vatandaşları 12 Mayıs Pazar günü yapacakları şenliğe davet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: