Şenol Güneş: 1461 Trabzon'un Fenerbahçe Maçını Kazanmasını Diliyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1461 Trabzon'un pazar günü kupa maçında Trabzon'da Fenerbahçe karşısındaki maçı...

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1461 Trabzon'un pazar günü kupa maçında Trabzon'da Fenerbahçe karşısındaki maçı kazanmasını dilediğini söyledi.

Takımın kamp yaptığı otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik adam, kupa ve lig müsabakalarının yanısıra Belek kampını değerlendirdi. Kamp döneminde bütün futbolcuların iyi çalıştığını kaydeden tecrübeli teknik adam, "Burada hazırlık maçları oynadık. Aramıza geç katılan futbolcular oldu. Kampa genç oyuncular dahil oldu. Henüz yabancılardan ayrılanlar olmadı. Transfer görüşmelerimiz sürüyor. Çok değerli bir oyuncumuz Giray Kaçar, beklenmeyen hastalığı ortaya çıktı. Ona geçmiş olsun diliyorum." dedi.

Reklam
Reklam

1461 TRABZON'UN FENERBAHÇE'Yİ YENMESİNİ İSTİYORUM

Pazar günü Ziraat Türkiye Kupası'nda 1461 Trabzonspor - Fenerbahçe maçına da değinen Şenol Güneş, şunları ifade etti:

"Tabiki 1461 Trabzonspor'un Fenerbahçe maçını kazanmasını istiyorum. Futbolcular ellerinden gelen gayreti ortaya koysunlar. Maç bittiği zaman fair-play duygusunun ön plana çıkmasını istiyorum. Olumsuz hareketler Trabzon şehrine zarar verecektir."

Trabzonspor'da kurumsal kimliğin oluşması için de yoğun çaba ortaya koyduklarını vurgulayan başarılı hoca, "Türkiye'de de Trabzonspor'da mutlaka bir kurumsal yapı oluşması gerekiyor. Teknik heyet, yönetim, profesyonel kimlik oluşmadığı sürece olumsuz olarak işlenecektir. Transferi kim yapacak, izleme komitesi kim olacak. Bunların hepsinin kim olacağı görev ve yetkilerinin belli olması gerekiyor. Sezon başında Giray Bulak Genel Menajer olarak iş başı yapmasını ben istedim ama sonrasındaki gelişmelerde olaylar istediğimiz gibi gitmedi. Profesyonellik oluşursa teknik heyet veya yönetimler değişse bile profesyoneller görevinin başında olmalıdır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

SON YILLARDAKİ BAŞARILI KADRO BOZULUNCA İSTENİLEN SONUÇLAR GELMEDİ

Trabzonspor olarak sezonun ilk yarısında bekleneni veremediklerini açıklayan Şenol Güneş, "Biliyoruz ilk yarıdaki oyunumuzla istediklerimizi yerine getiremedik. İlk yarı hem iyi futbol ortaya koyamadık hem de sonuçları alamadık. Başarılı olan bir kadro bozuldu. Son iki üç yılda kadromuzda büyük kayıplar yaşadık. Önemli Türk oyuncularımızı kaybettik. Henüz iskelet kadroyu bile oluşturamadık. Bu yılın ilk yarısında oluşturduğumuz ideal onbir bir türlü gerçekleşmedi. Bunların sürekliliğini sağlayamadık bu bizim eksikliğimizdir. Bu bizim başarısızlığımızdır." diye konuştu.

Kadrolarında bulunan yabancı oyuncuların hem yetersizliği hem de fazlalığından yakınan başarılı teknik adam, "3 Temmuz sürecinin ardından bir anda Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde edince Sapara, Vittek ve Cech'i kadromuza katmak zorunda kaldık. Bunları aldık arkasından yeni ihtiyaçlar duyduk yerli oyuncu bulamayınca tekrar yabancı olmak zorunda kaldık. Hatta şu anda bile aynı sorunla karşı karşıyayız. 12 tane yabancımız var istediğimiz oyuncu bulunamıyorsa bir tane daha yabancı alınsın deniyor. Yabancı oyuncuların birini oynatsanız diğerini oynatmadığınız zaman eleştiriler alıyorsunuz. Sorunları tabiki çözmek bizim işimizdir. Geniş kadrolarda başarı geldiği zaman herkes sahiplenir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

JAJA TRANSFERİ KONUSU

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda Trabzonspor'da forma giyen Jaja'nın tekrar gündeme gelmesiyle ilgili olarak Şenol Güneş, şöyle konuştu:

"Jaja oyuncu olarak çalıştığım en iyi oyunculardan birisidir. Gidişine bakın 'Ben gidiyorum' diyerek çekip gitmişti. Bana göre Jaja dünyanın her kulübünde oynayabilir. Fakat bizi eleştirenler bazı şeyleri ya bilmiyor ya da görmezlikten geliyorlar. Jaja en son ne zaman forma giymiş ne zaman top oynamış onu bile bilmiyorlar. Jaja en son 19 Ağustos'ta forma giydi. Tamam hadi Jaja'yı tekrar takıma kazandıralım. Ben cebimden 100 bin Euro vereyim. Hazır olsun oynatalım maç başı para verelim. Peki hiç oynamayan bu Jaja ne zaman hazır olacak da oynayacak. Herkes kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Trabzonspor Türk oyuncularda büyük kayıplar yaşadığı için sıkıntı çekmiştir."

Şenol Güneş, takımda yetki karmaşasının olmadığını ve iki başlılığın bulunmadığını açıkladı.

SORUNLARI YETKİLİ FEDERASYON ÇÖZECEK

Öte yandan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in kendisine sorulan 'Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki kavga ne zaman biter' sorusuna vermiş olduğu 'Aziz Yıldırım ve ben başkanlıktan gidince biter' cevabının hatırlatılması üzerine başarılı teknik adam, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Önceden futbolun içinde para yoktu ancak herkes huzurluydu. Şimdi herkes para kazanıyor fakat sorunlar bir türlü bitmiyor. Camialar arasında sıkıntılar varsa bunun kararını tabiki yetkili federasyonlar verecektir. Örnek olarak ailede çocuklar arasında sorun varsa bunu aile babasının çözümlemesi gerekiyor. Göreve gelen kişiyi başkaları yönetiyorsa o kavga tabiki bitmez.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: