Şenol Güneş: Galasataray maçındaki sonuç bizi üzdü

Trabzonspor Teknik Direktöre Şenol Güneş, Galasataray maçındaki sonucun kendilerini üzdüğünü söyledi. Güneş, 4-2 mağlup oldukları...

Trabzonspor Teknik Direktöre Şenol Güneş, Galasataray maçındaki sonucun kendilerini üzdüğünü söyledi. Güneş, 4-2 mağlup oldukları maçın ardından yaptığı değerlendirmede, “Bugün biz oynadığımız oyunla özellikle ilk yarıda yaptığımız hatalarla rakibe avantaj sağladık. Özellikle ilk 2 golde çok basit fauller yaptık. Dolayısıyla 2 golde de hatalıydık. İlk yarıyı rakip 3-0 önde bitirdi, Oyun olarak iyiydiler ama ilk yarının sonucu 3-0 olmamalıydı. Biz onlara yardımcı olduk.” dedi.

İkinci yarıda ise daha iyi oynadıklarını anlatan Güneş, “İkinci yarıda iki takımında pozisyonları vardı. Eğer bu devrede 3 gol yesek üzülmezdik. İkinci yarıda oyuncularımızın isteği karşılıklı tempoyu getirmesine rağmen 4-2'lik skor rakibe avantaj sağladı. Sonuç bizi üzdü. Özelikle yaptığımız top kayıpları ve pozisyon hataları skoru etkiledi.” diye konuştu. Eboue’nin attığı golde de çok önemli bir hata yaptıklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, bu hataların dikkatlerinin ne kadar dağınık olduğu da gösterdiğini dile getirdi. Zaman zaman oyun içerisinde anormal iyi işler yaptıklarını, ancak anormal kötü hatalar da yaptıklarına vurgu yapan Güneş, “Sabırsız oyun anlayışımız hataları daha da artırdı. Bloklara arası uyumumuz iyiydi ama yaptığımız fauller çok basitti. Çünkü tehlikeli pozisyonlar değildi.” dedi.

Reklam
Reklam

Güneş, penaltı pozisyonuyla ilgili soruya da şu cevabı verdi: “Penaltım mı değil mi bilmiyorum ama penaltıysa kırmızı kart olmalıydı. Vermedi diye de çok konuşmak doğru değil.”

Tecrübeli teknik adam, şike süreciyle ilgili gelişmelerin kendilerini etkileyip etkilemediği ve Etik Kurulunun raporuyla ilgili soru üzerine ise şu açıklamayı yaptı: “Raporlarla ilgili bilgim yok. Türkiye’de her gün bir şeyler oluyor. Bu olaylar sadece bizi değil herkesi etkilemiştir. Sıkıştırılmış bir lig oynadık. Yaşananlar Türk futbolu için de bizim adımıza da bir olumsuzluktu ve bu durum devam ediyor.”

Burak Yılmaz’ı neden kadroya almadığıyla ilgili soruya da Güneş, “Şuanda yüzde 100 hazır olmadığı için almadık. Fizik, maç. Düşünce, ambians, sağlık olarak. Bugün itibariyle maske olmayacak bir durama geldi. Oynatılabilirdi ama kondisyon bakımından risk olabilirdi. 15 günde 2 antrenman olabilirdi. Önümüzdeki haftaki maçları da düşünerek kadroya almadım. Burak zaten oynamak istiyordu ama zaten şuanda hazır değil.” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Trabzonspor’un 2 golünü atan Gustavo Colman, Galatasaray’ın hak ettiği bir galibiyet aldığını söyledi. Colman, “Gerçekten bu maç nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadılar. Özellikle ilk yarı bize üstünlük kurdular. İkinci yarıda en azından 1 puana kurtarmak için farklı bir anlayışla çıktık ama Galatasaray hak ettiği bir galibiyet aldı. Onları tebrik ediyoruz.” dedi.

Olcan Adın da kendisinin düşürülmesiyle kazanılan penaltının penaltı gibi olmadığını söyledi. Başarılı futbolcu, “Kendi sahamızdaki maçı kazanmak istiyorduk fakat maça neredeyse 2-0 mağlup başladık. İlk yarı 3-0 bitince oyundan düştük. İkinci yarı farkı kapatmak için hamleler yaptık ama başarılı olamadık. Üçüncü sıradaki yerimizi sağlamlaştırmak için Çarşamba günkü maçı kazanmak istiyoruz.” dedi.

Olcan, penaltı pozisyonuyla ilgili de, “Bir temas oldu ama yorum yapmak istemiyorum. Ama bence de penaltı gibi değildi.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: