Şenol Güneş Güney Kore yolcusu

(A) Milli Futbol Takımı ve Trabzonspor'un eski teknik direktörü Şenol Güneş, Güney Kore'nin FC Seul takımıyla 3 yıllığına anlaştığını, Ocak ayında bu ülkeye giderek, takımın başına geçeceğini söyledi.

Güneş, 2002 Dünya Kupası'nda Güney Korelilerle güzel günler yaşadıklarını belirterek, "Milli takımdan ayrıldıktan bir süre sonra FC Seul ile anlaşmıştım ama o günlerde Trabzonspor yönetimi istedi ve kamuoyunun da arzusuyla Trabzonspor'a gitmek zorunda kaldım. O zamanki anlaşma şimdi gerçekleşti. 2 artı 1 yıl olmak üzere 3 yıllık anlaştım" dedi.

Reklam
Reklam

FC Seul'de antrenörlerin birinin Türk olacağını belirten Güneş, "Şu anda Türk oyuncu düşünmüyorum. 3 yabancı hakkı var, 2 yabancının sözleşmesi devam ediyor. 3. yabancı konusunda karar vereceğim. Güney Kore'de lig Kasım ayında sona erdi. Ocak ayı itibariyle antrenmanlara başlayacağız. 4 Mart'ta ligler başlıyor. 10-15 bin civarında seyirci potansiyeli var. Hücum futbolunu oynayacak bir yapıyı düşünüyoruz. Lig öncesi 2 kamp yapacağız. 2. kampı Türkiye'de yapmayı düşünüyorum" diye konuştu, FC Seul'un ligde son sezon 4. olduğunu anlatan Güneş, "Güney Kore Ligi'nde biri askeri takım olmak üzere 14 takım var. Şampiyonluk için ilk 4 takım play-
off oynuyor, birinci olan takım Asya Şampiyonası'na katılıyor" dedi.

Trabzonspor'un eski futbolcusu Lee Young'ın da FC Seul'de oynadığını belirten Güneş, kulübün çok büyük paralar harcamadığını, kendisinin de Türkiye'de Süper Lig'de en az para alan antrenöre yakın para aldığını söyledi. Güneş, 40 yıllık birikimini Türkiye'de verebilecek imkan olmadığını düşündüğü için bu kararı aldığını ifade etti
Şike ve şiddetin Türkiye'de çok konuşulduğunu vurgulayan Güneş, şunları söyledi: "Özellikle şike ve şiddet herkesin sorunu. Şikeyi ve şiddeti sadece yöneticilere bırakırsanız, güç yarışmasına girerler ve bunlar çözümlenmez. Futbolun sivil toplum örgütlerinin biraz daha ortaya çıkması lazım ama tekelciliğe karşıyım. Sadece Kulüpler Birliği olmaz, antrenör derneği, futbolcu ve hakem derneğinde aynı oranda güç dengesi olmalı. Kulüpler kendi çıkarı için farkında olmadan ülke futbolunu baltalıyorlar."

Reklam
Reklam

Türkiye'de sorun çözmek yerine sorun üreten kesiminin hala kabul gördüğünü ve önde olduğunu savunan Şenol Güneş, "Şiddeti önlemek için kanun çıkıyor, devlet istiyor, halk istiyor, niye olmuyor, birileri engelliyor. O birileri demek ki daha güçlü. Hukukun bile gücün altında kalması çok acıdır" dedi.

Trabzonspor'un sorununun sportif başarısızlık olmadığını anlatan Güneş, şunları kaydetti: "Sorun sportif başarısızlık değil, ilkeli ve planlı olmamasıdır. Trabzonspor'da iki maç kaybettim de gittim. İki maçla gitmez antrenör. Önemli olan Trabzon camiasıdır. Trabzon büyük bir camiadır ama hala sessizliğini koruyor. Çünkü bezginliği var, tıpkı Türkiye'deki insanların sindirilmiş olması gibi, orada bir eziklik var."