Şenol Güneş güven istedi

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Anorthosis Famagusta maçını kazanarak Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda bir üst tura çıkmak istediklerini belirterek, "İlk maçta hatalarımız olsa da bu 3-1 sonuçla sahadan ayrılmamızı gerektirmeyecek türdendi. Her şeye rağmen biz kendimize güveniyoruz, camiamız da bize güvensin" dedi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bugün bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Şenol Güneş, Anorthosis Famagusta ile yapılan ilk maçın kaybedilmesinin takım için bir moralsizlik oluşturduğunu kaydederek, "İki ayağı olan bu turun ikinci ayağını kazanarak bu havayı dağıtmak istiyoruz. Trabzonspor bunu başaracak güce sahip. Bu gücü sahaya yansıtmamız gerek. Varolan gücümüzü kullanarak turu geçeceğimize inanıyoruz. İlk maçta hatalarımız olsa da bu 3-1 sonuçla sahadan ayrılmamızı gerektirmeyecek türdendi. Her şeye rağmen biz kendimize güveniyoruz, camiamız da bize güvensin" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İyi başlamadıkları işi güzel bitirmek istediklerini belirten Güneş, "Zaman zaman beklenmeyen sonuçlar alınabilir, ancak Trabzonspor kaybedilen maçlar sonrası paniğe giren veya kazanılan bir maç sonrası havaya giren bir takım olmayacak. Biz de Çarşamba günü az hata yapan ve oynadığı futbolla rakibi ezen bir takım olacağız. Anorthosis Famagusta mağlubiyetini şok bir sonuç olarak görmüyoruz ve suçlu da aramıyoruz. Ayaklarımız yere sağlam basıyor. Çarşamba günü sahaya çıkıp tur atlayan takım olmak istiyoruz ve olacağız da. Eğer bir suçlu aranıyorsa buradaki en üst sorumlu benim. Hiçbir zaman yıkılmadık, hep ayaktayız. Bu hususta yapılan eleştirileri dikkate alırız, ama haksız kritikleri de göz ardı ederiz" dedi.

Anorthosis Famagusta maçına hiçbir zaman siyasi olay olarak bakmadıklarını belirten Güneş, "Biz bir futbol takımı olarak spor keyfi içinde oynadığımız futboldan keyif alan bir takım almak istiyoruz. Kıbrıs Rum Kesimi olunca özel bir durum var mutlaka. Geçmişten kalan bir takım sıkıntılar vardır. Ancak kimsenin yarasını kaşıyarak olumsuzluk oluşmasını istemiyoruz. Tam tersine dostluğa barışa katkı yapmak istiyoruz. Geçmişe ait kötü izleri silmek ve geleceğe umutla bakabilmek ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için Çarşamba günü mutlaka kazanmak zorundayız. Orada bir kaza olduğunu kanıtlamanın tek yolu burada rakibi yenip, elemek" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yattara'nın kırmızı kart görmesini de haksız olarak niteleyen Güneş, ilk sarı kart pozisyonunda topla oynama arzusundaki oyuncunun Yattara olduğunu, rakibin çekmesine itme ile yanıt vermek zorunda kaldığını belirtti.

Turu geçmeleri halinde Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda muhtemel rakiplerinin Glasgow Rangers olması ile ilgili herhangi bir yorum yapmadığını da söyleyen Güneş, "Turu geçene kadar kura değerlendirmesi yapmayacağım. Anorthosis maçı sonrasında lig ve Rangers maçı ile ilgili konuşurum" dedi.

Karşılaşmanın spor dışı yankılarının ise gündeme getirilmesini doğru bulmayan Güneş, "Kimsenin geçmişe yönelik acılarını kaşımak istemiyoruz. Sporu gergin bir ortama taşımak isteyenler yanlış yapıyor. Futbolun barışa katkı yapmasını istiyoruz" dedi.

"Transfer yapacak mısınız?" şeklindeki bir soruya ise Güneş, "Belli mevkilerde sıkıntı yaşadığımız müddetçe transfer aklımızda olacak" şeklinde cevap verdi.