Şenol Güneş: Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Eskişehirspor karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Güneş, 4-1...

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Eskişehirspor karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Güneş, 4-1 kazandıkları maçın ardından yaptığı değerlendirmede, rakibin maça çok iyi başladığını belirterek, “Geçen hafta kazanmamız gereken bir maç oynamış ve kaybetmiştik. Bu hafta ise kazanmamız gereken bir maçı kazandık. Geçen hafta ilk 20 dakika rakibe hiç pozisyon vermeden atak oynamıştık. Bu maçta da biz oynayamadık, rakip oynadı biz seyrettik. Bu bizim için olumsuzdu. Rakibin etkili atakları vardı. Ofansif ve defansif oynamada istediklerimizi yapamadık. Rakip hızlı çıkışlar yaptı. Oyunun daha sonraki bölümünde bunu iyi kullandık.” dedi.

Reklam
Reklam

Bundan rakibin 10 kişi kalmasının da etkili olduğunu ifade eden Güneş, şöyle devam etti: “Ama bu oyun yapısında defanstan çıkan oyuncuların boşluklarını kullanmak da önemliydi. Öyle bir maç oynadık ki, çok farklı bitebilecek bir maç veya kaybedeceğimiz maçta olabilirdi. Futbolun bu günlük değişimini her zaman yaşıyoruz. Biz kontrollü ve sabırlı oynamada sıkıntı çekiyoruz. Hatalarımız vardı ama doğrularımız da vardı. Oyuncuları tebrik ediyorum. 4 tane gol atmaları, daha fazla net pozisyon bulmalarına rağmen pozisyon verdiler, onlar eleştirilebilir ama ben artıları ön planda tutuyorum.”

Eskişehirspor’un 10 kişi kaldığı anlarda bile etkili olduğunu ifade eden başarılı teknik adam, “Bizim de 11-10 oynadığımız maçlarda kaybettiğimiz puanlar var. Onun için futbolda bunlar var. Bana göre 10 kişi kaldıkları anda bile onların oyununda bir şey değişmedi. Pas yaptılar, kontrol onlardaydı. Biz de geride bekledik. Futbol hatalar oyunudur." ifadelerini kullandı.

"GENEL KURULDA KONUŞMAK İSTİYORUM"

Güneş, "TFF Genel Kurulu'na katılacak ve konuşacak mısınız?" şeklindeki soruya ise, "Yarın Ankara'ya gideceğim. Tabi içeriği bilmiyorum ama konuşma talep edeceğim. Konuşmak istiyorum. İnşallah konuştururlar bizi. Türkiye’de neyin ne olacağını bilmiyoruz. Ben uzun zamandır genel kurullara gitmedim ama yarın gideceğim. Konuşma talebim de olacak. Bir futbol adamı, taraftar, antrenör olarak kendi başımdan geçenleri söyleyeceğim. Bunları katkı yapmak için söyleyeceğim, kimseyi suçlamak için değil.”

Reklam
Reklam

Müsabakada takımının ilk golünü atan Halil Altıntop, maça istedikleri gibi başlayamadıklarını ama ilk ve ikinci golün zamanlamasının müthiş olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta kaybedilen Karabük maçının ardından bu hafta farklı kazanmalarının önemli olduğunu anlatan Halil, “Ama maalesef istediğimiz bazı şeyleri da yapamadık. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum." dedi.

Süper ligdeki ilk golünü atan Marek Cech de çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, “Rakibimiz maça bizden iyi başladı. Tam oyunu sürükledikleri anda 10 kişi kaldılar. Bu bizim için avantajımız oldu. Bunu iyi değerlendirdik ve bu sonuç ortaya çıktı. Ben de ligdeki ilk golümü attığım için ayrıca mutluyum." diye konuştu.

ESKİŞEHİR CEPHESİ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, mücadele ve istek olarak bu kadar farklı bir yenilgiyi hak etmediklerini söyledi.

Maça iyi başlamalarına rağmen çok fazla bireysel hata yaptıklarına değinen Yanal, “

"23. dakika kırılma noktasıydı. Kendi oyunumuzu rakibe kabul ettirerek başlamıştık maça. Her açıdan pozitif oynuyorduk. Kırmızı karttan sonrada yine iyiydik ama üç ferdi hata yaptık ve golü yedik. İyi oyun oynarken mağlup duruma düştük. On kişi kaldıktan sonra Trabzonspor'dan maçı çevirmek zordu. Rakibimizi kutluyorum onlar akıllı oynadılar. Bireysel hatayı akılla birleştiremezsiniz. Hem mücadele olarak hem de istek olarak bu kadar açık bir mağlubiyeti hak etmediğimizi düşünüyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Futbolculardan Koray ve Ediz de Trabzonspor karşısında iyi mücadele etmelerine rağmen 10 kişi kalmanın dezavantajını yaşadıklarını ifade etti. Oynadıkları oyunun gelecek için ümit verici olduğunu belirten futbolcular, böyle mücadele ettikleri taktirde istedikleri sonuçları alacaklarına inandıklarını dile getirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz