Şenol Güneş: Lille maçını kazanırsak grupta çok büyük bir avantaj yakalarız

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lille maçını kazandıkları taktirde grupta çok büyük bir avantaj yakalayacakların...

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lille maçını kazandıkları taktirde grupta çok büyük bir avantaj yakalayacakların söyledi.
Güneş, Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda yarın akşam Fransa ekibi Lille ile oynayacakları maç öncesi Avni Aker Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında, grup maçlarına başlarken herkesin kendilerini son sırada gösterdiğini ifade eden Güneş, “Ama ilk maçlar sonunda şuanda birinci sıradayız. Bunların hiç birisinin garantisi yok. Yarın kazandığımız taktirde çok büyük bir avantaj sağlayacağız. Umarım öyle de olur.” dedi.
Lille’yi taraftarıyla iyi bir şekilde ağırlayacaklarını anlatan Güneş, “ Bunu yaparken de sahada kazanıp taraftarımızı sevindirmek istiyoruz. Zor bir maç bizi bekliyor. Bu maçı kazandığımız da grupta çok büyük bir avantajımız olur.” diye konuştu.
Güneş, Karabük maçında sakatlanan Glowacki’nin durumuna bu akşamki idmandan sonra karar vereceklerini dile getirdi. Henrigue’nin de kadroda olacağını kaydeden başarılı teknik adam, oynayıp oynayamayacağına da maç öncesi karar vereciğini belirtti.
Lille’nin İnter’den daha zor bir takım olduğunu kaydeden Güneş, grupta kimin birinci kimin sonuncu olacağının da şuanda bilinemeyeceğini, yarınki maçı kazandıkları taktirde önemli bir avantaj yakalayacaklarını söyledi.
Güneş, Lille’nin son maçlarında son dakikalarda gol yediğinin dikkatini çekip çekmediğinin hatırlatılması üzerine, kendilerinin de Süper Lig’de aynı şeyi yaşadıklarını dikkat çekti. Güneş, “Yarın umarım onlar yine son dakikada gol yer ve kazanan biz oluruz.” dedi.
Bordo-mavili takamın tecrübeli futbolcusu Didier Zokora da, ilk maçtaki İnter galibiyetini taçlandırmak için Lille’yi yenmek zorunda olduklarını söyledi.
Trabzonspor’un tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiğini anlatan Zokora, “Bu oyuncular için de kulüp için de eşi bulunmaz bir deneyim. İnter deplasmanından galibiyetle döndük ve bunu yarın taçlandırmak istiyoruz. Yarın karşımızda saygı duyulacak bir Lille olacak ve onlara üstünlük sağlamak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.
Tecrübeli futbolcu, yarın Lille’yi nasıl bir atmosferin beklediği sorusuna, “Çok değişik ülkelerde forma giydim ama Türkiye eşine az rastların bir futbol atmosferi ve fanatizmi var. Fanatik bir taraftar gurubu olacak bu bizim işimizi kolaylaştıracak. Lille oldukça zor bir atmosferde mücadele edecek. İnter zaferini daha anlamlı kılmak için yarın da kazanmak zorundayız.” cevabını verdi.
İnter galibiyetiyle çok büyük bir avantajı ile başladıklarını belirten Zokora, yarınki galibiyetle de bunu devam ettirmek istediklerini söyledi.
Tecrübeli futbolcu, maçın ana noktasının orta sahada olacağını, buradaki üstünülğün maçın sonucu etkileyeceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz