Şenol Güneş: Türk futbolunun bitme noktasına geldiğini düşünüyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbola uzun yıllarını veren biri olarak, Türk futbolunun bitme noktasına...

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbola uzun yıllarını veren biri olarak, Türk futbolunun bitme noktasına geldiğini düşündüğünü söyledi.
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ikinci maçında yarın Athletico Bilbao ile Türk Telekom Arena'da yapacağı maç öncesinde Trabzonspor'de teknik direktör Şenol Güneş, statta düzenlenen basın toplantısında gündeme ve bu karşılaşmaya yönelik açıklamalarda bulundu.
Şenol Güneş, ilk maçın 0 – 0 bittiğini hatırlatarak, "Ama 0 – 0 yeni bir maçı tekrar ortaya çıkardı. Bu maçta yeniden başlıyoruz. Kimse avantajlı değil. Kazanan takım turu geçecek. Biz de gol yemeden gol atmak istiyoruz. Saha avantajımızı kullanmak istiyoruz. Güzel bir oyunla sahadan mutlu ayrılmak istiyoruz." dedi.
Athletico Bilbao'nun gücünü bildiklerini söyleyen Şenol Güneş, "Kendi sahasında baskılı oynadı burada da baskılı oynacak. Zor bir maç olacak; yürekli akıllı oynayıp turu geçmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'nin şike soruşturması kapsamında Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmaması yönünde alınan kararın sorulması üzerine Şenol Güneş, "Sıkıntılı bir dönem geçiren bir dönemde bizim de bu yarışın içinde itildiğimiz bir dönemde Benfica ilk maçta, şimdi de bu maç öncesinde yine böyle bir gündem oluştu. Benim için tabii ki şok oldu. Futbol hayatımızda sıkıntılı iyi ya da kötü günlerimiz oldu; fakat böyle bir olayı ilk defa görüyorum. Çok üzüntülü ve çok sinirliyim. Futbola uzun yıllarını veren biri olarak Türk futbolunun bitme noktasına geldiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.
"Çok kötü yönetildik" diyen Şenol Güneş, "Çok kötü yönetiliyoruz. Futbol adına söylüyorum bunları. Söyledikleriniz hep yanlış anlaşıldı. Kısır çekişmeler adına ülke futbolunu batağa götürdüğümüzü düşünüyorum." diye konuştu.
Güneş, şöyle devam etti: "Buradan ne Trabzonspor ne Fenerbahçe, Galatasaray ne de diğer kulüplerin oyuncularının antrenörlerinin menfaati olamaz. Suçu kovalayacağımıza birbirimizi kovaladık. Bugünkü verilen karar Türk futbolunun ayıbı ve Türk futboluna vurulmuş büyük bir yaradır. Özellikle Avrupa Kupaları’nda sağlıklı karar almak için bir çözüm yolu bulunmalıydı. Suç varsa ortaya çıkarılması gerekiyordu. Çok ima edildi. Galatasaray’ın beyanında suçlamaya gidildiğinde Galatasaray’ın haklı çıkması bir şey ifade etmiyor. Çünkü bu işin geriye dönüşü olmayacaktır."
Çok üzüntülü ve çok sinirli olduğunu yineleyen Güneş, "Çünkü binbir emekte herkesin üst seviyeye çıkarmaya çalıştığı futbolu saha içinden saha dışına çıkararak ülke futbolunu elbirliği ile yok etmiş sayılıyoruz. Bütün futbol ailesinin hepsine büyük bir darbedir. Yanlış konuşmalar yanlış ifadeler barışı sağlama adına adaleti unutuyoruz." açıklamasında bulundu.
Bu arada Trabzonspor, Athletico Bilbao ile yarın yapacağı maçın hazırlıklarına Türk Telekom Arena'da yaptığı antrenmanla tamamladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz