Şenol Güneş'ten çarpıcı açıklamalar

TRABZON (İHA) - Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, girilen sıkıntılı bir dönemde herkesin birbirine destek olması gerektiğini söylerken, Gökdeniz'e kırgın olduğunu da ifade ederek, bu konunun artık kendilerinden çıktığını belirtti.

Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde haftalık basın toplantısını gerçekleştiren Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gaziantepspor karşısında iyi oynayarak kazandıkları 3 puan ile moral bulduklarını ifade etti. Güneş, Szymkowiak'ın ayak bileğinin kırılmasına ve haksız yere gördükleri 4 sarı karta ise üzüldüklerini belirterek, "Malatyaspor maçına göre çok daha fazla pozisyona girdik ve bu maçta daha akıllı oynadık. Golü erken bulmamıza rağmen oyun disiplininden hiç kopmadık" dedi.

Reklam
Reklam

Bu hafta Sivasspor ile önemli bir maç oynayacaklarını ifade eden Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Sivasspor ile önemli bir maç oynayacağız. Bu karşılaşmada 3 puana ihtiyacımız var. Sivasspor, yeni bir takım olmasına rağmen iyi futbol oynuyor. Genç ve koşan bir takım. Biz, bu maç ile birlikte oynayacağımız diğer maçları da kazanarak Galatasaray karşılaşması sonrası liderliği ele geçirmek istiyoruz. Bizim, deplasmanda maç kazanmaya ihtiyacımız var. Bu yüzden de önemli bir maç. İstanbul'daki taraftarlarımıza güzel bir maç izlettirmek istiyoruz. Kazanmak için gideceğiz" diye konuştu.

"BU DÖNEMLERDE BİRBİRİMİZE DESTEK OLMALIYIZ" Son haftalarda Gökdeniz Karadeniz ve Szmykowiak'ın takımdan ayrı kalmasının yorumlara sebebiyet verdiğini belirten Güneş, "Bu yorumlar normaldir. Bizim, 24 tane oyuncumuz vardı. 22+2 oyuncumuz var. Şu anda ise 22 tane oyuncumuz var. 2 oyuncumuz bizle beraber olmayacaktır. Özellikle Szmykowiak'ın sakatlığının ne kadar süreceği belli değil ama 2 ay gibi bir süre deniliyor. Umarım en kısa zamanda geri gelir. Bizim, iyi ve yeterli bir kadromuz vardı. Gökdeniz ve Szmykowiak, bizim için değerli oyuncular ancak diğer oyuncularımız da bizim için değerlidir. Bütün oyuncularım görev bekliyor. Şans geldiği zaman oyuncularımın bunu en iyi şekilde değerlendireceğini düşünüyorum. Ekip ruhunu göstermek zorundayız. Bu dönemlerde birbirimize destek olacağız ve koruyacağız. Camia olarak daha akıllı ve sabırlı olmalıyız. Oyuna gelmeyelim. Bu hafta da birkaç tane oyuncu ile ilgili olarak gündemler oluşturmak isteniyor. Bunlar hep yapılıyor. Geçen hafta Beşiktaş'ın, cezası ile ilgili gündem oluşturulduğu için maçın havasına giremediğini söyleyenler, bizi hergün bir başka gündem ile meşgul ediyorlar" şeklinde konuştu.
Kurumlar ve kurulların çok önemli olduğunu söyleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, şunları söyledi:
"Kurumlar ve kurullar çok önemlidir. Ama bütün bunları oluşturan adamlar çok daha önemlidir. Kurumlar ve kurullar vardır ama adamlar olmadan bunların hiçbiri olmaz. Orman Bakanlığı'nın tanıtımını, bugün televizyonda izledim. Levent Kırca, çok usta bir sanatçı. Onun, oyunculuğunu ve fikirlerini çok beğenirim. 'Kirletme, kirlenirsin' diyor. Çok güzel bir söz, bunu izlerseniz çok iyi anlarsınız. Herkesi çok dikkatli ve sağ duyulu olmaya çağrıyorum".
Bir gazetecinin "Bu konuyu biraz açar mısınız?" sorusunu ise Güneş, "Bu konuyu fazla açamam, beyaz elbiseyi giyenler daha çok kirlenir. Koyu renk giyenlerde kir gözükmez" şeklinde yanıt verdi.

Reklam
Reklam

"GÖKDENİZ ARTIK BİZİM KONUMUZ DEĞİL"
Bir gazetecinin, "Gökdeniz'in, Trabzonspor Yönetim Kurulu'na ve size verdiği ifade ile Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) verdiği ifade arasında fark bulunması sizde bir kırgınlık oluşturdu mu?" şeklindeki sorusuna Güneş, "Üzüntüm var. Paylaşacağı ilk insan, ben ve başkan olmalıydık. Biz, her yanlış yapana çok büyük bir hoşgörü ile davranıyoruz. Yanlış yaptığı zaman ben de cezasını veririm. Benim çocuğum da olsa aynısını yaparım. Biz, kişiye değil, yaptığı harekete ceza veririz. Çocuk cezalandırılmaz, cezalandırılan hatadır, yapılan harekettir. Gökdeniz'i sahipleneceğiz. Gökdeniz konusunda artık konuşmak istemiyorum. Gazetede beyanıtı varmış, sorduk ve soruşturduk. Böyle bir beyanının olmadığını bize iletti. Bizde, oyuncu izin almadan konuşma yapamaz. Biz, onu tatile gönderdik. Hiç kimseyle görüşmeye yollamadık. O tip hareketleri yapan basın mensubu arkadaşlarımızın da rendevu taleplerini geri çevireceğiz ve hiçbir oyuncu ile görüşmesine izin vermeyeceğiz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Gökdeniz konusunun artık kendilerinden çıktığını belirten Güneş, "Bu konu artık bizim konumuz değil, TFF, oyuncuyu kucağına aldı. Onunla konuşuyor şimdi, sağ olsun federasyon sahiplendi onu. O şimdi gereğini yapsın. TFF, bizim en üst kurulumuz. Bizden çıktı, Gökdeniz bizim elimizde değil, gereğini yapsınlar ondan sonra biz değerlendiririz onu. Gökdeniz ile geldiği gün burada görüştüm. Ben çağırdım onu, poster çekiminde yer almasını istedim ama o arkadaşlarından utandığı için yer almadı ve gitti" dedi.

Güneş, sakatlıklardan ötürü yeni arayışlara girmek durumunda olduklarını da hatırlatıp, orta sahada İbrahim Ege, Adem, Volkan, Feridun ve Hasan'dan dönüşümlü olarak faydalanabileceğini söyleyerek, "Oyun planında da değişiklik yapabilirim. Tek forvet-çift forvet ya da orta alanı kalabalık tutmak gibi alternatifler de düşünülebilir" diye konuştu.