Sent Antuan Kilisesi’nde Noel ayini düzenlendi

Katoliklerin Hz. İsa'nın doğuşu olarak kabul ettiği 24 Aralık gecesi, İstiklal Caddesi'ndeki Katolik Sent Antuan...

Katoliklerin Hz. İsa'nın doğuşu olarak kabul ettiği 24 Aralık gecesi, İstiklal Caddesi'ndeki Katolik Sent Antuan Kilisesi'nde ayinlerle kutlandı. Katoliklerin bu özel gecesinde Hıristiyanların yanı sıra Müslüman vatandaşlar da kiliseyi ziyaret etti. Ayinde İncil’den ayetler ve ilahiler okundu.
Taksim, İstiklal Caddesi'ndeki Sent Antuan Kilisesi'nde, Katoliklere göre Hz. İsa'nın doğum günü kabul edilen 24 Aralık gecesi, Noel ayini düzenlendi. İncil'den ayetlerin okunduğu ayine, ilahi ve dualarla devam edildi. Sent Antuan Kilisesi'ndeki ayine, çok sayıda Türkiyeli Katolik ve turist katıldı. Ayinde temsili bir bebek kullanılarak Hz. İsa'nın doğuşu canlandırıldı. Ayin yaklaşık 1 saat sürdü.
Ayine İstanbul’da yaşayan Katolikler başta olmak üzere, turistler ve ziyaret amacı ile Türk vatandaşları da katıldı. Müslüman olduğunu belirten bir vatandaş, “Hıristiyanların bu kutsal gününe her sene katılıyorum. Farklı dinin mensupları olabiliriz ama hoşgörünün olduğu yerde bu fark önemli değil” dedi. İstanbul’da bulunan turistler, gecenin oldukça önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bizim için önemli bir gün. Mutluluk hissediyoruz” şeklinde konuştu.
Ayin nedeniyle Sent Antuan Kilisesi’ne AK Parti İstanbul Kadın Kolları da çelenk gönderdi.

Reklam
Reklam

AYİNE KATILANLARDAN FRANSA’YA TEPKİ
Sent Antuan Kilisesi’ndeki Noel ayinine katılan turistler ve Türk vatandaşları, Fransa Parlamentosu’nda kabul edilen ‘Soykırımı inkar’ yasası olarak bilinen yasayı kabul etmesine tepki gösterdi.
Kilisedeki hoşgörü ortamına dikkat çeken ve Hıristiyanların bu kutsal gününde birliğe vurgu için kiliseye geldiklerini belirten Müslüman vatandaşlar, “Fransa insanların düşüncesine yasak getiriyor. Bu kabul edilir bir şey değildir. Fransa önce kendi yaptıklarını masaya yatırsın. Biz yıllarca Ermeni vatandaşlarla beraber yaşadık. Özel günlerimize katıldılar biz de onlarınkine katıldık. Başka bir ülkenin barış ortamını bozmaya çalışması doğru değil” dedi. Turistler ve Türkiye’de yaşayan Katolikler de Fransa’nın tutumunu eleştirdi. Hollandalı bir kadın, “İnsanlar istediği gibi düşünebilir. Parlamentolar karar alabilirler ancak insanlar da istedikleri düşünüp konuşabilmelidir” şeklinde konuştu. Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Amerikalı bir kadın ise, “Parlamentolar insanların düşüncelerine yasak getiremez” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz