Şentop: CHP Parti Değil, MHP Çözümü Istemiyor

AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, çözüm sürecine...

AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, çözüm sürecine destek vermeyen CHP'yi parti olmamakla, MHP'yi ise çözüm istememekle eleştirdi.

AK Parti’nin Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan bölge toplantısı Kuşadası Pine Bay Otel'de yapıldı. Toplantıya AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, A. Gültekin Kılınç, Semiha Öyüş; Aydın, Denizli ve Muğla il ve ilçe teşkilatı başkan ve yöneticileri katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantının basına açık bölümünde ilk olarak kürsüye çıkan AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Kutlu Doğum Haftası'nı kutladı. Atay, "Önümüzdeki yerel seçimle beraber büyük şehir olacak Aydın, Denizli ve Muğla illerinin AK Parti iktidarı ile buluşacağını düşünüyorum, Aydın ilinin de yerelde AK Parti iktidarı ile buluşacağının sözünü veriyorum. AK Parti Aydın teşkilatı olarak seçime hazırız." şeklinde konuştu.

AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Mustafa Şentop, AK Parti'ye milletin verdiği desteğin devam ettiğini söyledi. Şentop, "Milletimiz AK Parti'ye sadece oyunu değil gönlünü de veriyor." ifadesini kullandı. Anayasa konusuna da değinen Şentop, "Egemenliği halkın elinden almak için yapılmış bir anayasadır." dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "Kürt realitesini tanıyorum" sözlerini hatırlatan Şentop, "Hatırlayın, Demirel 'Kürt realitesini tanıyorum' demişti. Ayrıca diğer partiler de Kürt raporu hazırlamıştı. Şimdi yapılanlar o raporlarda yazanlardan farklı şeyler değil." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Şentop, MHP'yi şu sözlerle eleştirdi: “Türkiye’de Kürt partiler olursa, Türkiye’de Kürt-Türk tartışması yaşanırsa Milliyetçi Hareket Partisi güçleniyor, Türkiye’de şehit cenazeleri oluyorsa, artıyorsa Milliyetçi Hareket Partisi güçleniyor, eğer bunlar olmazsa Milliyetçi Hareket Partisi yok. Ancak bir siyasi baskı grubu, bir eski milliyetçi emekliler kuruluşu, kahvehanesi yerine dönecek Milliyetçi Hareket Partisi... Türkiye’de yüzde biri, ikiyi geçmeyecek bir siyasi eğilim halinde kalacak Milliyetçi Hareket Partisi... Türkiye’de terör olmalı ki, işte Allah korusun şehit cenazeleri olmalı ki, Kürt-Türk çekişmesi, tartışması olmalı ki Milliyetçi Hareket Partisi yaşasın. İzmir’deki mitingle ilgili olarak şunu söyleyeyim: CHP’nin teşkilatlarının, belediyelerinin bu mitinge destek verdiğini orada bizzat gördük, MHP’nin mitingine, çünkü çok cılız kalacak diye endişe ettiler, MHP’yi orasından burasından biraz iteleyerek biraz ayakta tutalım diye uğraştılar."

CHP'yi de eleştiren Şentop, şöyle konuştu: "CHP çözüm için bir parti görüşü üretemedi. CHP bir parti mi, esasında bu soru da önemli, çünkü bir siyasi parti belli bir siyasi görüş etrafında toplanan kişilerin oluşturduğu bir yapı. CHP öyle değil ki, bakın isimlerden itibaren bakın, bir sürü farklı isim, bir taraftan bakıyorsunuz tamamen ulusalcılar, İşçi Partisi'ne yakın fikirler. Bir taraftan bakıyorsunuz MHP’ye yakın düşünen insanlar, bir taraftan gerçekten sosyal demokrat, sayıları az da olsa. Bir taraftan klasik sol Kemalist geleneğe sahip çıkan insanlar. Bir taraftan Kürt kökenli insanlar, bunların hepsi bir arada toplanmışlar. Bu partide çılgınca eğleniyorlar, tabi bu bir siyasi parti değil.”

Reklam
Reklam

AK Parti’nin Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan bölge toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: