Serada kaçak sigara sakladılar

Erzincan'da seralarda fide yetiştirmede kullanılan viyollere yerleştirilen kaçak sigara paketlerine polis geçit vermedi. Erzincan...

Erzincan'da seralarda fide yetiştirmede kullanılan viyollere yerleştirilen kaçak sigara paketlerine polis geçit vermedi.
Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kaçakçılara yönelik olarak yaptığı çalışmalar sonucu, piyasa değeri yaklaşık 160 bin lira olan 40 bin paket gümrük kaçağı kaçak sigara ele geçirildi. Kaçakçıların akıl almaz yöntemleri, KOM ekipleri tarafından kısa sürede çözüldü. Seralarda fide yetiştirmede kullanılan viyollere yerleştirilen kaçak sigaralar, polislerin dikkatli çalışması sonucu ortaya çıkarıldı. Viyollerin orta kısımları kesilerek kartonlar halinde yerleştirilen ve daha sonra poşetler ile kapatılan viyoller, KOM ekiplerinin dikkatinden kaçmadı.
Ağrı’dan Amasya istikametine gitmekte olan T.T. yönetimindeki bir kamyonet, Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde yol uygulama çalışması yapan KOM ekipleri tarafından durduruldu. Araçta yapılan ilk aramada kolilenmiş halde viyollerin yüklü olduğu görüldü. Viyollerin ilk iki sırasını aşağı indiren ekipler, üçüncü sıradan itibaren viyollerin ağırlaşması üzerine, viyolleri açarak kaçak sigaraları ortaya çıkarttı. Erzincan Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilen kamyonette yapılan detaylı aramada, piyasa değeri 160 bin TL olan 40 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
KOM ekiplerinin başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini ve yapılan çalışmada kaçakçıların ilginç bir olayını daha çözdüklerini açıklayan Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, "İlk defa ve ilginç bir kaçakçılık ile karşı karşıya kaldık. Seralarda kullanılan plastik maddeler kesilerek ortası açılmış ve sigaralar buraya yerleştirilmiştir. Ekiplerimizin dikkatli emareleri sonucunda bu kaçakçılık ortaya çıkarılmıştır. Kaçakçılıkla mücadelemiz her zaman olduğu gibi devam edecektir. Devletimizin bize tanıdığı imkanlar doğrultusunda bu yönde çalışmalarımız sürecektir." açıklamasında bulundu.
Kaçakçılık olayı ile ilgili araç sürücüsü T.T. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma yürütülüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz