'Serada Yeşeren Umutlar' Projesi Ödüllendirildi

Denizli’de İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ndeki zihinsel engelli öğrencilerin “Serada Yeşeren Umutlar” projesi,...

Denizli’de İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ndeki zihinsel engelli öğrencilerin “Serada Yeşeren Umutlar” projesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nca ödüllendirildi. Türkiye genelinde 10 kategoride düzenlenen Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Yarışması'na 5 bin 471 proje katıldı.

Değerlendirmede İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin, “Eğitim–İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi ve Mesleki Eğitimi Yaygınlaştıracak Stratejilerin Uygulanması” kategorisinde “Serada Yeşeren Umutlar” projesi ödüle lâyık görüldü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticilerinin katıldığı bir heyet, ödülü Ankara Başkent Öğretmenevi'nde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in elinden aldı.

Reklam
Reklam

Denizli’de eğitim gören 10 zihinsel engelli öğrenci, hayırsever Hacer ile Süleyman Özkan çifti tarafından yaptırılan 300 metrekarelik kapalı serada süs bitkileri yetiştiriyor. 2011 Ekim ayında başlanan projede Denizli Belediyesi'ne mevsimlik olarak, cadde ve yol kenarlarıyla çiçekliklerde kullanılmak üzere süs bitkileri üretiliyor. Yılda 100 bin çiçek hedefiyle yola devam eden öğrenciler, okullarına maddi katkı sağlarken kendileri için de gelir elde etmiş oluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: