Şerafettin Turan Konya Milli Eğitim'in röntgenini çektiriyor

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, şehrin ve ilçelerin okul bina-araç-gereç mevcudunu ve ihtiyaç durumunu belirlemek için...

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, şehrin ve ilçelerin okul bina-araç-gereç mevcudunu ve ihtiyaç durumunu belirlemek için geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Mart ayı ortalarında başlatılan ve Nisan sonlarında tamamlanması planlanan çalışma, bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde görüşülmeye başlanacak 4+4+4 kesintili mecburi eğitim sistemi yasasının kabul edilmesi halinde Konya'nın yeni sisteme geçişine ışık tutacak.

Halil Şahin'in ocak ayı sonlarında Kırşehir'e atanmasıyla boşalan Konya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tayin edilen İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Turan, görevinin ilk günlerinin şehri ve milli eğitim teşkilatını tanımakla geçtiğini söyledi. İlk günlerin ardından kolları sıvayıp milli eğitim teşkilatının Konya'daki durumunu ortaya koymak için saha çalışması başlattıklarını anlatan çiçeği burnunda Milli Eğitim Müdürü Turan, "Milli eğitimin bina-araç-gereç durumunu ortaya koyan saha çalışmasının bir örneğini İstanbul'da yapmıştık ve çalışmamızın sonunda atalete terk edilmiş bina ve derslikleri milli eğitime kazandırmıştık. Şimdi aynı çalışmayı mesai arkadaşlarımızla birlikte Konya'da yapıyoruz. Çalışmayı nisan sonunda tamamlayacağız ve rapor halinde Milli Eğitim Bakanlığı'na sunacağız. Çalışmamızın ilk sonuçları bizim amaçlarımız açısından oldukça ümit verici çıktı." dedi.

Reklam
Reklam

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü olarak iki ana hedefleri bulunduğunu belirten Turan, birinci ana hedefin sabahçı-öğlenci ayrımını sona erdirecek tekli eğitim sistemine geçmek ve sınıf mevcutlarını 30'un altına indirmek olduğunu vurguladı. Turan, "İkinci ana hedefimizi ise Konya'da okuma kültürü, akademik başarı ve spor alışkanlığı seviyesini en yükseğe çıkarmak. Yaptığımız saha çalışmasının ilk sonuçları bu iki amacımızı gerçekleştirebileceğimiz fiziki ve teknik altyapının Konya'da var olduğunu bize gösteriyor. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bütün gücümüzle bu hedefleri gerçekleştirmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Şerafettin Turan, 4+4+4 kesintili mecburi eğitim yasa tasarısı kabul edilirse Konya yeni sisteme hazır mı? şeklindeki soruyu yaptıkları saha çalışmasının sonuçlarına dayanarak 'büyük oranda hazır' şeklinde cevapladı. Turan, sözlerini "Konya ve ilçeleri okul bina-araç-gereç, öğretmen varlığıyla 4+4+4 kesintili mecburi eğitim sistemine en hazır illerden biri belki de birincisi. Konya'nın da bazı bölgelerinde eksikler var. Tasarı kanunlaşırsa hem mevcut varlığımızı kısa sürede yeni duruma uygun hale getiririz hem de eksiklerimizi Konyalı hayırseverlerin destekleriyle gideririz." diyerek tamamladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: