Seraların Fidesi Ankara Beypazarı'nda Yetiştiriliyor

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yılda üretilen 140 milyon sebze fidesi başta Antalya olmak üzere Mersin, Adana,...

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yılda üretilen 140 milyon sebze fidesi başta Antalya olmak üzere Mersin, Adana, Tarsus gibi kıyı bölgelere gönderiliyor.

Fide üretimi yapan Ziraat Mühendisi Tayfun Aydoğan, Beypazarı'nın İç Anadolu bölgesinin önde gelen fide üretim merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "İlçemizde bütün sebze çeşitlerinin yetiştiriciliği yapılıyor. Burada üretilen fideler Türkiye'nin değişik yerlerine; Adana, Mersin, Antalya, İzmir, Tarsus, Adapazarı gibi seraları ile meşhur yerlere gönderiliyor." dedi.

Reklam
Reklam

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Beypazarı İlçe Müdürlüğü yetkilisi Ziraat Teknikeri Ali Yılmaz da Beypazarı’nda bir yıl içerisinde yaklaşık 140 milyon sebze fidesi üretimi yapıldığının altını çizdi. Yılmaz, üretimi yapılan sebze fidelerinin seradan tarlaya kadarki safhalarda gıda güvenliği açısından gerekli denetimleri ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapıldığını vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz