Seramik Ihracatında Artış

Yurtbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay, bu yıl 40 milyon dolarlık ihracat yaparak kendi rekorlarını kırdıklarını bildirdi.

Yurtbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay, bu yıl 40 milyon dolarlık ihracat yaparak kendi rekorlarını kırdıklarını bildirdi.

Yurtbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya genelinde çok sayıda ülkeye seramik ihraç ettiklerini, bunlara Afrika ülkeleri ve Japonya'nın da eklendiğini söyledi.

Seramik sektöründe Türkiye'de 3 büyük firma arasında yer aldıklarını ifade eden Yurtbay, şunları kaydetti:

"Duvar karosu, sırlı ve teknik granit, bordür, dekor ve küçük ebat seramikler gibi üretimlerimiz var. Bu yıl 40 milyon dolarlık ihracat yaparak kendi rekorumuzu kırdık. İhracatımızdaki artışın yanında bizleri en çok sevindiren yeni pazarlara açılmamız oldu. Geçmiş yıllarda ihracatımız olmayan bazı ülkelere ürünlerimizi göndermeye başladık. ABD, Kanada, İngiltere, Romanya, Yunanistan, Bulgaristan, Belçika, Azerbaycan, Pakistan ve Hindistan en çok ihracat yaptığımız ülkeler arasında yer alıyor."

Reklam
Reklam

Yurtbay, Adana'da kurdukları yapı kimyasalları üretecek fabrikanın 2013 ocak ayından itibaren üretime geçeceğini kaydetti.

Muhabir: Hüseyin Tıraş/Erdinç Aksoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: