SASBAŞ-Samsun Serbest Bölgesi, avantajlı konumu, kullanıma hazır üretim alanları, depoları, işyerleri, tahıl siloları, ofisleri ve cazip avantajlarıyla yeni yatırımcıları bekliyor.
Samsun'da 2008 yılında Borsan Grup, Ulusoy Grup Sanayi, Çakıroğlu Grup ve Ceynak Grup'un oluşturduğu konsorsiyum tarafından devralınan Samsun Serbest Bölgesi, kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımlarının dördüne birden sahip olan ve lojistik bir merkez olma yönünde ilerleyen Samsun'un önemli ekonomik aktörlerinden birisi. Samsun Serbest Bölgesi, konteyner taşımacılığına başlayan Samsun Limanı'nın hemen bitişiğinde, sahil şeridi olan, hazır alt yapısı, kaliteli depolama imkanları, uzman ve deneyimli kadrosu ve daha bir çok ayrıcalığı ve özelliği ile yatırımcıları bekliyor.
ALT YAPISI HAZIR ÜRETİM ALANLARI
Serbest Bölge hakkında bilgi veren Borsan Yönetim Kurulu Başkanı, SASBAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Bşk.Yrd. Adnan Ölmez, "1998 yılında, kuruluşunu gerçekleştiren gruptan TMSF sorumluluğuna geçen Samsun Serbest Bölgesi, Haziran 2008'de oluşturulan konsorsiyumla 3.5 yıl içinde yeni yatırımla tüm alt yapısı tamamlanmış, imalata uygun tüm alt yapısı hazır üretim alanları, işyerleri, antrepolar ve çelik tahıl siloları ile hizmet vermektedir. Serbest Bölgemiz 73 dönümden oluşmaktadır. Yol, park ve yeşil alanları çıktıktan sonra ticari olarak kullanılabilir yaklaşık 45 dönümlük bir alanımız mevcut. Bu alanlar içerisinde 5 üretim yapan fabrika, 15 alım-satım yapan firma ve yıl içerisinde sayısı 20-25'i bulan depo ve açık alan kullanma belgeli firma faaliyette bulunmaktadır" dedi.
VERGİ MUAFİYETİ, CAZİP AVANTAJLAR
SASBAŞ'ın, ihracatçı firmalara dünya pazarında rekabet güçlerini arttırmak, Türk sanayine ileri teknoloji ve ucuz hammadde girişini hızlandırmak üzere kurulduğunu belirten Adnan Ölmez, "Ayrıca, lojistik bir merkez olma yolunda ilerleyen Samsun'da, hem üretim hem de ticaret yapan firmalara rekabet şansını arttıracak avantajlar sunmaktadır. Bu bağlamda, bölge içerisinde tüm altyapısı ile birlikte kullanıma hazır her biri bin m2 olan 10 adet depo, her biri 5 bin tonluk 5 adet çelik tahıl silosu, tüm alt yapısı hazır üretim alanları, hazır işyerleri ve bürolarımız ile yatırımcıları kurumlar vergisi muafiyeti, KDV ve Gümrük Vergisi muafiyeti, stopaj muafiyeti gibi cazip serbest bölge avantajlarına davet ediyoruz" diye konuştu.
KUZEY ÜLKELERİ İLE TİCARET ÜSSÜ
Samsun'un, Karadeniz havzasının kuzey ülkelerine ve Orta Anadolu'ya açılan bir kapısı olduğunu vurgulayan Ölmez, "Samsun Serbest Bölgesi de bu avantajlı konumu ile Kuzey ülkeleri ile yapılan ticaretin bir üssü olma yolunda ilerlemektedir. Ayrıca, bölgemizde kuzey ülkeleri ile yapılan ticaret dışında ilaç ampulü üretimi ve dolumu, organik mobilya ve kapı üretimi ve cerrahi el aletleri gibi farklı sektörlerde üretimler yapılmaktadır. 2009 yılında Samsun Serbest Bölgesi'nde 37 milyon dolar ticaret hacmi gerçekleşmiş, 2010 yılında bu rakam yüzde 149 artış ile 93 milyon dolara ulaşmıştır. 2011 yılında ise yüzde 27 artışla 118.3 milyon dolar ticaret gerçekleşmiştir. Samsun Serbest Bölgesi'nde bugün itibariyle 300 civarında çalışan mevcuttur" şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz